FVC – Zeerobben 1-0

LOS!

Al twee weken in training onder leiding van nieuwkomer Henk Konings en “oudgediende”Drewes Janssen. Gretig en een hoge opkomst ( 24 man ). Die gretigheid was af te lezen in de wedstrijd. Maar dat gold niet alleen voor de Harlingers. Een nuttige oefenwedstrijd tegen een tegenstander die we ook in de beker voorronde tegen komen. FVC, ( olv de bij Zeerobben bekende Camaru van Oostveen) overgekomen van de zondagamateurs en nu acterend in de eerste klasse F van het zaterdag amateurvoetbal. Een welkome aanwinst zo bleek in dit duel. Twee verschillende helften voor wat betreft Zeerobben. Voor rust een herkenbare samenstelling. Terug van weggeweest Theo Nota ( en overgekomen van de nieuwe tweede klasser Workum) . De achterste vier met bekende namen als Armando Zwart en Jordy Torenbeek geflankeerd door younsters Max Faber en Valentijn van Laar. Het middenveld werd gevormd door bekenden nml. Patrick Amels, Marcel Visser, Ane Schaap en de nieuwe aanwinst uit Leeuwarden Noah Rehda. Voorin bij gebrek aan vleugelspelers Lùtsen Smits en David van der Pol. Op de lijst van geblesseerden voor de vleugels Dylan Drent, Higor da Silva, Matts Bruining en de jonge Tomas Zeilmaker.

Onder controle

In de eerste helft was er nog wel sprake van enige opbouw en werden er ook kansen gecreëerd, het vizier stond duidelijk nog niet opscherp. In de omschakeling profiteerde FVC van een dekkingsfout en kwam op 1 – 0, tegen de verhouding in weliswaar. De snelle Max Faber voorkwam daarna met een sterke ingreep groter onheil.

In de tweede helft werd er flink gewisseld een bijna compleet nieuw team. De volgende spelers maakten hun opwachting ; Stijn Schakenbos, Joran van Kernebeek, Brent de Groot, Godert Attema, Mick van der Kolk ( Amerikaanse ervaring ), Marijn Helfferich, Sten Goïnga, Jasper de Groot, Quinten Warmerdam ( na uitstapje bij Cambuurjeugd terug op het oude nest).

Jeugd laat zich zien

De grootste kansen waren ook in  het tweede deel niet aan de groenwitten besteed. Terwijl Theo Nota verschillende malen sterk optrad bij uitvallen van de Leeuwarders. Onder aanvoering van Patrick Amels ontstond er na goed voorbereidend werk van hem een mooie gelegenheid voor Noah Rehda om zijn debuut glans te geven, goed keeperswerk voorkwam dat. Joran van Kernebeek onderscheidde zich met een gave voorzet op Mick van der Kolk, net over. Hetzelfde overkwam Jasper de Groot. Sten Goïnga bemoeide zich ook met de aanval zijn assist op Joran werd gekeerd door de doelman. Zoals gezegd een nuttige oefenpot.

Let op!!! De bekerwedstrijd tegen vv Drachten is verplaatst:

Vrijdag 2 september 20.00 uur  vv Drachten – Zeerobben ( voorronde beker)

 

Foto’s: Frans Bode