Zeerobben 3 speelt gelijk tegen Foarut

Vandaag was het zover! Ut derde mocht weer los. Is er veel veranderd sinds vorig jaar? Ja, we hebben een paar aangetrokken vanuit Alemenum, Harlinga en Dukdalf. En zoals echte Harlingers hebben sommige spelers een bijnaam. Als je pake of opa op het veld hoort, betekent dit dat deze spelers de oudste spelers zijn op het veld van ons. Pake hebben wij bijvoorbeeld uit Almenum getrokken. Hij werd gek van alle Eau de Cologne geuren die de oma’s hadden opgespoten en met hun wandelrekje door Almenum liepen. Omdat Pake veel vis heeft gegeten en zich fit voelde besloot ie weer zich aan te melden en dan niet voor de 45+. Naast Pake hebben wij ook onze broers aangetrokken. Je kent hun wel. Hardwerkende mannen die doordeweeks stukadoren en in de avonden en weekenden auto’s verkopen. Ook Lau is weer terug, waar wij ook heel erg blij mee zijn. Met zijn gave kapsel, mooi uitspraken is dit een geweldig aanwinst. Nota, daar ken ik wel een boek over schrijven met zijn appjes… Seizoen was net afgelopen. 12 juli een bericht. “Hey opa, wil niet drijven en ’t seizoen is net klaar. Maar heb je enige idee wanneer we gaan beginnnen”?  Ik gaf keurig antwoord dat ik het nog niet wist. 17 juli “ Misschien bin ik wat te fanatiek. Maar wanneer gaan we los”? 21 juli “Opa, vraagje” Ik heb um meteen blokkeert… Wurdt gek van die vent… Ook Amels is weer terug, hij had wat problemen met sien Tom-Tom maar het gelukkig de route naar de Robbenplaat weer terugvonden. Als wij dit eerder hadden weten, hadden wij dei eerder een nieuwe Tom-Tom geven. Blij dast er weer bist! Stijn een “klokkendief” een billug als politiehon is ons ook komen versterken. Deze “klokkendief” voelde zich meteen thuis bij ons. Bjorn is ook een nieuw lid bij ons. Dit is een hazewindhond. Deze rent nog sneller dan Usain Bolt. Welkom allemaal of welcome back.

Over de wedstrijd.

De eerste wedstijd van het seizoen. Op dit moment hebben wij 28 selectie spelers. Dat is een boel, maar deze hebben wij allemaal nodig. De ene drinkt een sapje op de visserijdagen, of is pizza aan het bakken, of draait vlees om, of steegjes aan het bekijken, of heeft geen zin, is aan het werk, of er is geen party zonder Hessel en noem maar op.

Wij begonnen deze wedstijd met de volgende 11. Dirk op goal, Pake op rechts, Ceesie, Lau in het midden en Maguire op links. Verdedigende middenvelder Sjenkie, Nota als conducteur en Amels als aanvallende middenvelder. Jensie op de rechtervleugel, Broer op de linkervleugel en die klokkendief als spits. Want bij de voorstopper en laatste man is het gemakkelijker om 2 klokkies te stelen. Op de bank zaten Johan, Hazewindhond, Steffen en Harmen.

De eerste 5 minuten waren wij de wedstrijd aan het controleren maar toen kreeg Foarut vat op de wedstrijd. Beide teams kregen kansen waarbij de beste kansen waren voor Foarut. Zo keerde good old Dirk 2 cruciale één op één situaties en waren wij gevaarlijk met schotjes. Foarut was eind de 2de helft de betere ploeg maar toen kregen wij penalty. Ik heb niet gezien hoe de bal erin ging want Johan liep voor mij langs. Ik zag dat de bal over de lijn was. 1-0 voor Zeerobben. Ik heb geen mijter gezien maar dit was wel een kadootje.

Met een 1-0 stand gingen wij de rust in. Er was één wisseling in de basis elf. Nota had last van sien duimen van al het geapp en moest vervangen geworden door Mendel. De tweede helft kregen wij al snel een goal om de oren en werd het 1-1. Ondanks dat wij onder druk stonden werden wij wel gevaarlijk uit counters door Amels en Jens. Zo stond Jens alleen voor de goal door een prachtige steekbal met buitenkant rechts van Amels maar werd deze prachtige bal niet verzilverd en kreeg onze broer ook nog een prachtige kans op een volley.

De einduitslag was dan ook 1-1. Nu weet ik dat iedereen benieuwd is naar de penalty van Lau. Van horen en zeggen ging het als volgt. Hij nam de aanloop, bleef met zijn nop in zijn veels te langer veter hangen en schoot daardoor met zijn rechtervoet de bal tegen zijn linker scheen aan en de bal ging er zo in. Als ie zegt dat het een panenka was, dan liegt ie.

Tot de volgende keer dan zijn er weer nieuwe avonturen van ut Derde

Opa

 

Foto’s: Frans Bode