Zeerobben te sterk in aantrekkelijk duel

De progressie van de afgelopen wedstrijd tegen fc Burgum ( 2 – 1 ) heeft zich voortgezet met een klinkende overwinning. Beide teams zijn eigenlijk nog in een oefenfase om de juiste balans te vinden, noodzakelijk voor de start van de competitie. Toch is de KNVB-Beker wel meer dan dat. In het verleden kwamen er na de voorronde vaak interessante tegenstanders uit de koeler. Zeerobben heeft een eerste stap gezet naar de volgende ronde. Niet eens geflatteerd wonnen de mannen van trainer Konings en Drewes Janssen van eveneens een jong vv Drachten.

Overwicht

De wedstrijd was koud begonnen, of de 0 – 1 lag al in het net. Joran van Kernebeek onderschepte een crosspass en bediende meteen David van der Pol, hij liet de doelman kansloos. Na 20 minuten, waarin de Harlingers het overwicht hadden, kwamen de Drachtsters toch langszij. Theo Nota verkeek zich volledig en plaatste de bal pardoes in de voeten van Kasper Dekens, 1 – 1 . De voorsprong werd snel hersteld. David over de hele naar Godert Attema, goede aanname en hard in het dak van het doel. Nog geen half uur gespeeld, de 1 – 3 door een bekeken afstandsschot ( vanaf 40 meter)  over de keeper van wederom David van der Pol. Goed vrij lopen van Durk Ennema na een pass van Godert Attema werd ternauwernood geblokt. Zo consolideerde Zeerobben de voorsprong en kwam de defensie niet in de problemen.

Uitbouwen voorsprong

De 2e helft lag het initiatief opnieuw bij de gasten. Opnieuw Godert en David in de voorbereiding en scherp afgemaakt door Joran van Kernebeek , 1 – 4. Kort hierop werd Sten Goïnga binnen het strafschopgebied onderuitgehaald. De toegekende strafschop werd onberispelijk door Van der Pol genomen, 1 – 5. De vele wissels zorgden voor een onrustige slotfase ( niets ten nadele van de wissels trouwens). Theo Nota was twee keer nog belangrijk met goede stops. Quinten Warmerdam had nog succes met een vuurpijl richting doelman, laatstgenoemde zat even mis en daardoor kwam de 1 – 6 als eindstand op het scorebord.

Spelvreugde

Het wordt voor de technische staf nog een heel gepuzzel. Immers opnieuw klopte de jonge garde op de deur van het vlaggenschip en liet zonder uitzondering zien klaar te zijn om mee te draaien met de geroutineerde spelers. In een aantrekkelijk duel spatte de spelvreugde ervan af.  Volgende week thuis tegen LAC Frisia.

Scoreverloop: 0 – 1 ( 3 m. David van der Pol) ; 1 – 1 ( 20 m. Kasper Dekens); 1 – 2 ( 21 m. Godert Attema); 1 – 3 ( 33 m. David van der Pol); 1 – 4 ( 52 m. Joran van Kernebeek); 1 – 5 ( 55 m. Van der Pol pen.); 1 – 6 ( 85 m. Quinten Warmerdam )

Zeerobben : Theo Nota; Jordy Torenbeek; Brent de Groot; Sten Goïnga ( 70m. Quinten Warmerdam); Ane Schaap; Joran van Kernebeek ( 65 m. Jasper de Groot); David van der Pol; Godert Attema ( 60 m. Mick van de Kolk); Max Faber; Marcel Visser; Durk Ennema( 60 m. Noah Redda)

 

Foto’s: Bert Drent