Zo’n zaterdag dus…

Zaterdagochtend 08.00 uur. Eindelijk weer eens opmaken om bepakt en bezakt richting Oostersportpark te gaan. Er wordt deze ochtend weer volop gevoetbald op het sportpark en daar wil je als fotograaf bij zijn na zo’n lange tijd. Bij aankomst blijk ik niet de enige te zijn die er zo over denkt. Vele voetball(st)ers, trainers, leiders, bestuursleden en ouders zijn al aanwezig. Met het zonnetje aan de hemel kan het niet anders dan een mooie dag worden ondanks alle beperkingen die nog opgelegd zijn.  Het bestuur heeft er in ieder geval alles aan gedaan om alles in goede banen te leiden voor zover mogelijk. Inclusief “corona-stewards”. En dat valt nog niet mee zo ervaar ik deze dag. De social media van veel verenigingen staat vol  met berichtgevingen over protocollen, looprichtingen, hygienezuilen etc etc. Prachtig. Maar vandaag de praktijk. En nogmaals, theorie en praktijk….

De sfeer op en rond de velden was weer als vanouds. Kinderen die plezier hebben en ouders die genieten en het toch weer niet kunnen laten om hun kinderen te “coachen”. Dat pikken we toch weer snel op. Na een paar uurtjes lijkt alles al weer snel “business as usual”. Ook wel logisch. Ik betrap me er zelf ook vaak op dat ik weer te dicht bij anderen sta. ‘s Middags spelen de beloftes en het 1e. Van topdrukte is nog geen sprake. Het zijn nog slechts oefenwedstrijden. Maar nu al zie je hoe terras en kantine snel vol stromen. En volgens het protocol….
Logisch ook want we willen dit allemaal weer zo graag. Maar hoe moet dat straks als de competitie weer los gaat met stel 18 thuiswedstrijden? Hoe gaan we alles handhaven met behulp van bestuursleden/vrijwilligers? Wie het weet mag het zeggen. Ik heb geen idee. Natuurlijk afstand houden, natuurlijk gezond verstand gebruiken, natuurlijk handen wassen, natuurlijk geen handen schudden, natuurlijk elkaar corrigeren etc. etc. etc. etc. Maar de praktijk? Het bestuur heeft in ieder geval al een signaal afgegeven (zie artikel site).

Zaterdag ging het ook m.i. in ieder geval best goed. Er werd veel over gesproken. Soms serieus en soms als grap maar de aandacht ervoor was er. Wat wel heel erg goed ging was het voetbal op de velden. We hebben er met z’n allen enorm van genoten. Vooral de spelers. Ik hoop komende zaterdagen nog veel foto’s te kunnen maken. Deze hebben we in ieder geval al…

Frabo