Zeerobben wint ook van St. Annaparochie

Venijn zat in de staart

Een dubieus gegeven rode kaart in de 68 e minuut zorgde voor de ommekeer. En niet in het voordeel van de resterende 11 van Sint Anna, maar de 10 overgeblevenen van Zeerobben. Het lukte de thuisclub maar niet om de bevrijdende treffer te maken. Eén van de spaarzame uitvallen van de bezoekers leverde een vrije trap op maar bovendien onverdiend rood voor uitblinker Valentijn van Laar. Kort daarna zette David van der Pol als reactie hierop de terechte 1 – 0 op het scorebord.

Zeerobben vergeet te scoren

Al na 2 minuten kwam Timo Bijma gevaarlijk door. Brent de Groot maakte geen overtreding en dus ook niet de geclaimde strafschop. Een licht voordeel van de gastheren zorgde voor kleine kansjes, Durk Ennema van de achterlijn op Patrick van der Veen mis, diezelfde Van der Veen kreeg een schietkans vanaf de zestien Keeper Job Roersma redt. Grote kans voor Wesley Tankink na een slim passje van Matts Bruining net voorlangs. In de counter ging Timo Bijma richting doelman Nota, op snelheid wist Joran van Kernebeek met een mooie sliding de bal weer te veroveren. Patrick van der Veen gaf een gaaf steekpassje op David van der Pol schot op de paal. Ane Schaap slingerde de bal vlak voor de rust in de zestien. Ennema bracht David van der Pol in stelling. Keeper redt en in een ware schiettent stond elke keer een voet of been van de tegenstander een goal in de weg.

Rood pakte goed uit

In de tweede helft was het éénrichting voetbal. Sint Annaparochie bleef met kunst en vliegwerk overeind. Al waren na een vrije trap de bezoekers bijna doeltreffend. De grote kansen waren echter voor de groenwitten. Voorzet Brent de Groot, Durk Ennema kopt net naast. Combinatie Godert Attema en Wesley Tankink net naast. Brent de Groot op avontuur, na een solo wist keeper Roersma een voorsprong te voorkomen. Godert Attema vanaf links kansrijk naast en over. Zoals al eerder gememoreerd, een diepe pass op Bijma. Valentijn van Laar blokkeerde met een grandioze sliding de doortocht. Op aanzienlijke afstand constateerde de overigens goed fluitende referee Schulte overtreding op doorgebroken speler. Dus vrije trap en rood met nog twintig minuten te spelen. “gremmietig” door zoveel vermeend onrecht herpakte Zeerobben zich bewonderingswaardig. Door een kleine omzetting, Patrick van der Veen in het centrum ven de verdediging, stond het verdedigend weer als een huis. Zelfs vanuit de positie van laatste man wist Van der Veen een scherpe dieptepaas af te leveren bij David van der Pol. Waar hij in de eerste helft de paal nog raakte, prikte hij nu wel in de verre hoek, 1 – 0. Een verdiende voorsprong meteen na de rode kaart. Zeerobben nam gas terug en controleerde de wedstrijd. Storen en jagen van Godert Attema leverde hem balbezit op en hij wurmde zich een weg in de zestien. Daar stond natuurlijk Durk Ennema om koelbloedig 2 – 0 te maken. Wedstrijd gespeeld met nog tien minuten te gaan. Het slotakkoord werd ingeleid door Wesley Tankink, de vrijstaande Jay de Vries behield het overzicht en wist daardoor de weg naar het net te vinden, eindstand 3 – 0.

Verrassend eerste periodekampioen

Een meer dan verdiende overwinning, die gezien het spelbeeld zeker niet geflatteerd te noemen valt. Met deze drie punten komt Zeerobben op 18 punten uit 8. Door de uitslagen bij de andere wedstrijden, ( Stiens, FVC, en Sneek WZ speelden gelijk) werd Zeerobben onverwacht eerste periodekampioen in de tweede klasse K. Met vier overwinningen op rij een mooie bekroning op het solide spel van de nieuwe koploper, maar nog 16 duels te spelen. Volgende week thuis tegen GAVC maar weer eens zien wat deze titel voor uitwerking heeft op de periodekampioen.

Scoreverloop: 1 – 0 David van der Pol ( 70 m.); 2 – 0 Durk Ennema ( 83 m.); 3 – 0 Jay de Vries ( 89 m.)

Zeerobben : Theo Nota; Joran van Kernebeek; Valentijn van Laar ( 68 m. rood ); Jordy Torenbeek; Brent de Groot; Patrick van der Veen; Ane Schaap; Matts Bruining ( Godert Attema 45 m.); David van der Pol ( 85 m. Jay de Vries ) ; Wesley Tankink; Durk Ennema

Foto’s: Frans Bode