Zeerobben wint jubileumeditie Havenstadtoernooi

Een zeer gemotiveerd aantredend Zeerobben wist zich op Oudejaarsdag tot winnaar te kronen van het 40e Havenstadtoernooi in de Waddenhal. Tot aan de finale ging dat met groot vertoon van macht. In de poulefase werden achtereenvolgens Wiron (Den Oever) met 3-0, AVC 3-0 en Mulier 4-2 aan de zegekar gebonden, waardoor Zeerobben als poulewinnaar in de kruisfinale mocht aantreden tegen het creatieve en sterk spelende Avanti uit Stiens. In die wedstrijd was Zeerobben uitermate effectief en scoorde het op beslissende momenten enkele fraaie doelpunten. Uitslag 6-2 en dus door naar de finale.
In een, zoals dat clichématig heet, meer spannende dan fraaie finale tegen het typische zaalvoetbalteam van Flevo uit Middenmeer had Zeerobben het moeilijk. Toen Godert Attema kort na de rust de 1-0 aantekende leek de ban gebroken. Echter, vrij snel kwam Flevo weer terug: 1-1. Die patstelling kon door beide teams niet meer worden doorbroken en dus moesten penalty’s de beslissing brengen.
De in de wedstrijd al sterk keepende Leon Odinga ontpopte zich daarin als de grote man voor Zeerobben. Hij stopte 2 strafschoppen en zorgde daarmee voor grote vreugde bij spelers, staf en publiek.
De uitblinkende keeper Leon Odinga werd ook nog terecht uitgeroepen tot beste keeper van het toernooi. De eer van de beste speler ging naar Tom Hofkamp van Flevo.
Het winnen van het Havenstadtoernooi is altijd wel een dingetje natuurlijk, maar zeker deze 40e Jubileumeditie. Voor Zeerobben was het een prachtige afsluiting van het jaar en alvast een mooie opstap naar de voorbereidingen op de tweede seizoenshelft.

En ook bij de jeugd deed Zeeroibben van zich spreken. JO11-1 had in de poule geen kind aan AVC (7-1) en fc Harlingen (13-0). Het deed zich in de finale tekort door op 0-0 te blijven steken tegen Franeker en dan kan het met penalty’s alle kanten op. Franeker deed dat beter en won de 1e prijs. Zeerobben moest genoegen nemen met de 2e plaats maar leverde in Evy Boonstra wel de beste speler van het toernooi!