Zeerobben wint 1e bekerwedstrijd

Zeerobben scoort in de tweede helft 8 keer

Als je op basis van de eerste helft zou zeggen, dat Zeerobben een ruime overwinning zou gaan boeken op tweede klasser Stiens, zou je voor gek verklaard worden. Immers Stiens kreeg legio kansen om de Harlingers pijn te doen. Het bleef in de eerste helft slechts 1 – 0. 

Al in de tweede minuut kreeg de spits van Stiens een enorme kans om te scoren. Hij miste jammerlijk van dichtbij. Geschrokken van deze kans kwam Zeerobben al wel wat beter in  het spel, maar in de omschakeling waren de vleugelspitsen razend snel. Een goed opgezette aanval van de thuisclub werd keurig teruggelegd op de zestien. Tja, op de training en voor de wedstrijd gaat ie er wel in, nu meters naast. David van der Pol , Higor da Silva, Yander Zandbergen en Julian Zeinstra hadden mogelijkheden. Het vizier stond nog niet op scherp of ze stonden buitenspel. Na een half uur spelen kwamen de gastheren verdiend op een 1 – 0 voorsprong. Almer Hietkamp gaf de assist en Stefan de Vries schampte de bal en verraste verdediger en keeper. Zeerobben speelde slordig en met pap (o.i.d ) in de benen, het leek wel of ze toch de vorige avond te laat op bed waren gegaan.

Meteen na rust een opsteker. Julian Zeinstra legde de bal perfect terug op de zestien en Adnan Jarjour scoorde 1 – 1 met een geplaatste bal in de hoek. Opnieuw was Zeinstra de aangever voor de 1 – 2, Godert Attema wipte de bal met een boogje over de keeper. De Stienser waren letterlijk en figuurlijk vleugellam geraakt. Beide vleugelspelers, Hietkamp en Bijkerk, hadden de arena al geblesseerd moeten verlaten. In de eerste helft waren zij juist de angel in de snelle omschakeling. Ook vermoeidheid ging een rol spellen bij de opponent. De 1 – 3 kwam van de voet van Higor da Silva. Op aangeven van Dylan Drent goochelde hij de bal in het net. Na een kwartier mocht Dylan door, ondanks vlaggen van de grensrechter. Yander Zandbergen kreeg alle gelegenheid de hoek uit te kiezen, 1 – 4.  De weer goed op dreef zijnde da Silva gaf Drent de 1 – 5 op zijn schoen. Ook bij de 1 – 6 van Yander Zandbergen was Higor de aangever. Een diepte pass van Adnan werd door de gretige Zandbergen op zijn tegenstander heroverd en hij bleef kalm een legde keurig de 1 – 7 in het net. Het slotakkoord, 1 – 8 , was voor de ijverige Julian Zeinstra en  weer kwam de assist van Higor. 

In de tweede helft werden de Stienser door verschillende oorzaken overtroefd door de Harlingers en kwam er een toch wel iets geflatteerde uitslag op het bord, al had de stand nog aanmerkelijk hoger uit kunnen vallen. Volgende week in Harlingen, let op! aanvang 14.30 uur tegen zondag tweede klasser DTD.

Scoreverloop: 1 – 0 ( 28 m. Stefan de Vries ) ; 1 – 1 ( 47 m. Adnan Jarjour ) ; 1 – 2 ( 52 m. Godert Attema) ; 1 – 3 ( 67 m. Higor da Silva ) ; 1 – 4 ( 69 m. Yander Zandbergen) ; 1 – 5 ( 71 m Dylan Drent ) ; 1 – 6 ( 75 m.  Zandbergen ) 1 – 7 ( 78 m. Zandbergen) ; 1 – 8 ( 82 m. Julian Zeinstra ) 

Zeerobben : Theo Nota ; Pieter Westra ; Jordy Torenbeek ( 46 m. Brent de Groot ) ;  Patrick Amels ; Godert Attema ; Adnan Jarjour ; Kristian Feenstra ( 46 m. Tim Oosterbaan ) ; Yander Zandbergen; Julian Zeinstra ; David van der Pol ( 55 m. Dylan Drent ) ; Higor 

1 Reactie

Reacties zijn gesloten.