Waddenrobkes zijn weer los!!

Afgelopen woensdagmiddag stond op het Oostersportpark alweer de eerste training voor de Waddenrobkes op het programma. De jongste groep (ook wel mini’s genoemd) traint elke woensdagmiddag op het hoofdveld bij Zeerobben om 17.00 uur. Net als de reguliere competitie van de KNVB begint voor deze groep 4-, 5- en 6-jarigen de competitie ook weer op 21 september a.s. Deze interne competitie is elk seizoen weer één van de hoogtepunten op de zaterdagmorgen bij Zeerobben. Zij leveren dan ook een belangrijke bijdrage aan de uitdrukking binnen de voetballerij;: “zaterdag is de mooiste dag van de week” . Deze landencompetitie gaat over ongeveer 10 speelrondes met aan het eind van de najaarscompetitie (begin december) de huldiging en als het speelschema het toelaat, meelopen in de line-up bij Zeerobben 1. Elke zaterdag worden er ook penalty’s genomen. De winnaar mag uiteindelijk meedoen aan de Tinus Booij Penalty Bokaal die tijdens de familiedagen van de club georganiseerd wordt.  

Er was afgelopen woensdagmiddag bij de bondscoaches toch wel enige paniek toen bleek dat er rond tien voor vijf nog maar 5 Waddenrobkes klaar stonden voor de eerste training. Nog geen 5 minuten later zag het er heel anders uit en zag je weer het vertrouwde beeld. Een veld vol met kinderen die veel plezier hebben met elkaar en willen proberen om te leren voetballen. “Hoofd-Waddenrob” Wietse de Wit  telde uiteindelijk de eerste training al 35 kinderen. Een prachtig aantal meteen al bij de eerste training en ook nog tijdens de opening van de Visserijdagen. Dat belooft wat voor de rest van het seizoen. 

Ook dit jaar kan Zeerobben weer een beroep doen op veel bondscoaches die de kinderen middels een soort van circuittraining op speelse manier de basistechnieken van het voetballen proberen bij te brengen. Mooi om te zien dat er ook dit jaar weer veel jonge jeugdspelers zijn die meehelpen bij de training. Dat gaat natuurlijk met vallen en opstaan en is niet altijd makkelijk maar zowel de kinderen als de jeugdtrainers leren er veel van. Mooi om te zien dat “de jeugd de jeugd traint” onder toezicht van de meer ervaren bondscoaches. 

Zoals gezegd start op 21 september de landencompetitie. Na de laatste speelronde dus de huldiging waarna de wintercompetitie in de Waddenhal begint. In het voorjaar van 2020 zal zo rond maart de voorjaarscompetitie weer van start gaan met in mei 2020 de afsluiting. Zowel tijdens de training als ook de wedstrijden is de fotograaf soms aanwezig die leuke plaatjes maakt voor de website maar natuurlijk ook voor het  eigen plakboek want de eerste voetbalskills moeten natuurlijk vastgelegd worden. 

Kinderen die ook interesse hebben kunnen op de woensdagmiddag aansluiten. Het is voor velen best wel spannend dus eerst maar eens proberen is dan ook het advies van de club. De ervaring leert dat het niet bij een eenmalig bezoek blijft. Eenmaal toegetreden tot de Waddenrobkes wil je vaak niet anders meer. Woensdagmiddag 4 september om 17.00 uur staat de volgende training op het programma.  Foto’s Frans Bode