ZEEROBBEN VERLENGT MET TRAINERSSTAF

De persconferentie van 8 december heeft helaas nog weinig duidelijkheid gegeven over hoe het voetbalseizoen 2020/2021 voor de amateurvoetballers verder zal verlopen. En toch, over de onzekerheden van het huidige seizoen heen, worden bestuurders alweer gedwongen vooruit te kijken naar het seizoen 2021/2022.

Nadat Zeerobben vorige week met de benoeming van Ane Schaap tot HJO al een belangrijke stap zette in de vorming van de technische staf voor het nieuwe seizoen, volgde deze week een tweede belangrijke stap, namelijk de aanstelling van de complete trainersstaf bij de A- en B-selectie voor senioren.

Hoofdtrainer Berry Zandink
Voor hoofdtrainer Berry Zandink uit De Blesse is dit het eerste seizoen bij Zeerobben. Ga d’r maar aanstaan, nieuw binnen het zaterdagvoetbal, nieuw bij Zeerobben en dan een seizoen voorgeschoteld krijgen als dit. Slechts 4 competitiewedstrijden speelde de hoofdmacht van Zeerobben onder zijn leiding. En toch was die korte en bijna onwerkelijke periode voor zowel de trainer als de club voldoende om tegen elkaar te kunnen zeggen: “We hebben het naar onze zin, we hebben vertrouwen in elkaar, we hebben geloof in de spelersgroep, we gaan ook in 2021/2022 met elkaar door”. En zo geschiedde, Zeerobben heeft het contract met Berry Zandink voor een jaar verlengd.

Assistent-trainer Drewes Janssen
Oer Ouwe Seun Drewes Janssen, bezig aan zijn tweede seizoen bij Zeerobben en momenteel deelnemer aan de cursus TC-3, zal ook volgend seizoen de assistent zijn van Berry Zandink bij de A-selectie. Drewes had een doorlopend contract, maar bevestigde zijn wens om door te gaan bij Zeerobben onder een voor hem lichtend voorbeeld als Zandink. Voor Zeerobben is het mooi dat er zo’n goede klik is tussen deze twee voetbaldieren.

Camaru van Oostveen, trainer Beloftenteam
Camaru van Oostveen lijkt hard op weg te logenstraffen dat trainers voorbijgangers zijn. Na zijn carrière bij de jeugdafdeling van Zeerobben maakte hij de overstap naar de senioren waar hij de B-selectie, getransformeerd tot Beloftenteam, onder zijn hoede kreeg. Het bleek voor trainer en club een gouden greep. Het Beloftenteam Zeerobben 2 werd onder zijn leiding kampioen in de tweede klasse, promoveerde daarmee naar de eerste klasse en dwong vorig seizoen promotie af naar de reserve-Hoofdklasse. Een unieke -en voor Zeerobben historische- positie. Helaas kreeg Camarau, met aan zijn zijde teammanager Gerrit Riem, niet de gelegenheid om dit seizoen op een normale manier te bewijzen dat de Beloften van Zeerobben dat hoge niveau ook aankunnen. De start was goed, maar hoe gaat het aflopen? Zeerobben heeft er in ieder geval voldoende vertrouwen in en stelde Camaru voor om ook in het seizoen 2021/2022 met elkaar verder te gaan. Daar ging Camaru graag in mee. Waarvan akte.

Met deze contractverlengingen heeft Zeerobben een goede basis gelegd om verder vorm te kunnen geven aan de invulling van zowel de overige staf als ook de selecties.