Ane Schaap HJO Zeerobben

Terwijl er heel veel stilligt in de voetballerij, is Zeerobben alweer begonnen met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen 2021/2022. Vooruitblikken op de te verwachten teams en de indelingen daarvan en dan natuurlijk de juiste staf daarbij vastleggen. Het zou zomaar kunnen zijn dat er de komende weken meerdere berichten over trainersaanstellingen verschijnen, maar het begint nu met de aanstelling van Ane Schaap als nieuwe Hoofd Jeugdopleiding (HJO) bij Zeerobben.

Ane behoeft als persoon -en zeker ook als voetbaldier- nauwelijks nadere introductie. Van jongs af aan Zeerob in hart en nieren en ondanks zijn relatief jonge leeftijd al jaren gepokt en gemazeld in het (jeugd-)trainerschap. Ook beroepsmatig houdt Ane zich al bezig met opleiden als docent lichamelijk oefening op de RSG Simon Vestdijk. Daarnaast is Ane ook nog als voetballer actief in de A-selectie en maakte hij ook dit seizoen de nodige minuten in het eerste elftal.
Geen wonder dus dat Zeerobben bij Ane uitkwam toen het zich moest gaan oriënteren op een opvolger voor de vertrekkende HJO Koos Heising uit Bolsward. De nog steeds tot volle tevredenheid functionerende Koos Heising heeft te kennen gegeven het na 3 jaar Zeerobben tijd werd om plaats te maken voor een opvolger. Koos trad in 2017 aan als de eerste HJO ooit binnen Zeerobben en heeft sindsdien zelf mede inhoud gegeven aan de ontwikkeling van deze belangrijke functie binnen de organisatie.
Ane gaat dat stokje van hem overnemen bij de aanvang van het nieuwe seizoen, maar is zich nu reeds volop aan het voorbereiden op zijn nieuwe taak, waarvan verwacht mag worden dat hij die op zijn eigen manier vanuit de bestaande voetbalvisie binnen Zeerobben zal gaan invullen. Ane heeft al meegewerkt aan het updaten van het Jeugd Beleidsplan en weet dus van binnenuit wat er zoal van de HJO gevraagd zal worden. Hij is zich ook al aan het oriënteren op een technisch team om hem heen. Een team dat voor verdere professionalisering van de opleidingen binnen Zeerobben moet gaan zorgen.

Bestuur en jeugdbestuur tonen zich zeer ingenomen met de overeenkomst met Ane en zien uit naar een succesvolle samenwerking. Ane gefeliciteerd, Club gefeliciteerd!