Zeerobben uit tegen sterk debutant Pelikaan S

Voorbeschouwing Pelikaan S – Zeerobben

De herinneringen aan Pelikaan S dateren uit maart 2018. In de 1/8 finale van de beker moest Zeerobben in Harlingen het onderspit delven tegen de toenmalige tweede klasser. Na een enerverende partij , waarin Zeerobben na liet om afstand te nemen, kwam Pelikaan S nog terug tot 1 – 1 . Strafschoppen bepaalden toen het lot van Zeerobben en de Groningers mochten verder in de beker.

Vanuit de kelder van het amateurvoetbal klom Pelikaan S als een komeet, binnen zeven jaar van  de 6e klasse naar de eerste klasse in 2019. Zaterdag zal het de eerste keer zijn, dat beide teams in de competitie  de degens gaan kruisen. De start van de debutant mag opmerkelijk genoemd worden.  Met evenveel punten als Zeerobben (2x winst, 3 x gelijk en 1 x verlies) dus 9 punten, zijn de uitslagen uit tegen koploper Winsum gelijkspel en de winst tegen nieuweling in deze competitie SVI in Zwolle de meest aansprekende resultaten.

Zeerobben had ook een vliegende start en was tot vorige week nog ongeslagen. In de thuiswedstrijd tegen Drachtster Boys vonden de groenwitten hun Waterloo. Een onterecht verlies volgens vriend en vijand, maar daar koop je niks voor. Een goed spelend Zeerobben wist een overwicht en de daaruit voortvloeiende kansen niet om te zetten in een overwinning. Als een sluipschutter voltrok Sicco Bouwer van Dr. Boys het vonnis in de slotminuut. Het vertoonde spel stemde uiteindelijk wel tot tevredenheid en geeft vertrouwen voor de komende zaterdag. Gemakkelijk wordt het niet, maar de kansen zijn in evenwicht net als het bij elkaar gesprokkelde aantal punten. We hopen weer op een flinke ondersteuning van de vaste supportersschare.

Zaterdag 2 november

Pelikaan S – Zeerobben

Sportpark   “De Boomgaard” Oostwold

Aanvang 15.00 uur

Programma van zaterdag 2 november :

2 november 2019
 Blauw Wit ’34  PKC ’83  
 Drachtster Boys  VV Winsum  
 VV Groningen  VV Balk  
 VV Noordscheschut  VV SVI  
 d’Olde Veste ’54  Broekster Boys  
 CVV Oranje Nassau G  Leeuwarder Zwaluwen  
 VV Pelikaan S  Zeerobben