Zeerobben stelt teleur

Wat een verschil met vorige week. Toch had de uitslag ook 2 – 7  of 5 – 5  kunnen zijn. Zowel de gasten als Zeerobben creëerden genoeg kans om een dergelijke uitslag te rechtvaardigen, maar niet elke kans is raak. De neutrale toeschouwer en de Leeuwarders hadden een heerlijke voetbalmiddag. Voor de Harlingers waren de druiven zuur.

In evenwicht

Net los anticipeerde Durk Ennema adequaat op een steekpassje van Max Faber. Op de voorzet van Durk werd de inzet van Thom Faber net over getikt door keeper Jochem de Haas, die in het vervolg van het duel zich onderscheidde door geweldige reddingen en daarmee een belangrijke rol speelde in de overwinning. Na 10 minuten was het alsnog raak. Goed doorzetten van Godert Attema leverde Thomas Dijkstra een uitgelezen kans om de 1- 0 te scoren. De 1 – 1 liet niet lang op zich wachten. Rick van Loon reageerde als eerste uit en corner. Halverwege de eerste helft kwam de voorzet van Max Faber op een hoogte, die Thomas Dijkstra liet twijfelen tussen koppen of aannemen. Aannemen was niet de juiste optie. Met nog vijf minuten te spelen zorgde een vrije trap van Wesley Tankink voor paniek in de verdediging van FVC. Met kunst en vliegwerk hield De Haas zijn doel schoon. Dan toch geheel onverwacht in de voorlaatste minuut een flitsende counter afgemaakt door Jordy den Hoedt, 1 – 2.

FVC maakt optimaal gebruik van de geboden mogelijkheden

Meteen na de thee zette Zeerobben de defensie van de gasten onder druk. Dit leverde een aantal mogelijkheden op, die niet omgezet werden in de gelijkmaker. Het was de middag van doelman Jochem de Haas, in alle gevallen was hij de baas. Met alles op de aanval, kreeg FVC in 60e minuut in de omschakeling de grote kans op uitbreiding van de score. Valentijn van Laar en Theo Nota hielden de gastheren nog in de race. Balverlies op het middenveld werd optimaal uitgebuit. Vanaf rechts mocht de rechtsbuiten in vrije positie voorzetten. Met een tegendraadse kopbal toverde Van Loon  de 1 – 3 op het scorebord. De ” kentering ” in deze wedstrijd. Met de inzet om de aansluitingstreffer te maken, zorgde een penalty voor de genadeklap. Robin Hollander maakte de 1 – 4. Met nog twintig minuten te spelen, bleek een resultaat een heilloze missie. Hoewel…  had invaller David van der Pol de hem geboden kansen verzilverd, was een verrassing nog mogelijk. Doelman De Haas dacht daar anders over. Hectische taferelen deden zich met nog een kwartier  te spelen voor in de zestien van de bezoekers, opnieuw kwam FVC  goed weg. Een snelle counter en een overtal aan aanvallers waren ook voor Nota te machtig. Rik van Loon maakte  1 – 5, hattrick,  en was daarmee het goudhaantje voor FVC . Dat Wesley Tankink kort voor tijd nog de 2 – 5 binnenschoot uit de rebound was slechts van belang voor de statistieken. De goed leidende scheidsrechter Nick Schulte maakte kort hierop een einde aan deze doelpuntrijke wedstrijd.

Geen paniek

In deze 2 klasse J zijn de verschillen klein. Ondanks het royale verlies is er bij Zeerobben natuurlijk geen paniek. Vorige week een verdienstelijk gelijkspel tegen vv Heerenveen, terwijl FVC thuis een klop kreeg met 1 – 5  van Burgum. Zoals verwacht volop spanning. Op cruciale ogenblikken liet de thuisclub steken vallen, FVC profiteerde optimaal. Dus terechte overwinning voor de hoofdstedelingen.

Scoreverloop :   1 – 0 Thomas Dijkstra ( 6 m.); 1 – 1 Rick van Loon ( 16 m.); 1 – 2 Jordy den Hoedt ( 43 m.); 1 – 3 Van Loon ( 60 m.); 1 – 4 Robin Hollander ( 65 m. Pen.); 1 – 5 Van Loon ( 80 m.); 2 – 5 Wesley Tankink ( 83 m.)

Zeerobben : Theo Nota; Max Faber ( 80 m. Tomas Zeilmaker); Valentijn van Laar; Patrick van der Veen; Thomas Dijkstra ( 65 m. David van der Pol ); Adnan Jarjour  ( 70 m. Brent de Groot); Thom Faber; Ane Schaap ( 70 m. Jay de Vries); Godert Attema; Wesley Tankink; Durk Ennema

Foto’s: Frans Bode