Zeerobben neemt de drie punten mee naar Harlingen

Bracht de eerste helft weinig spektakel lees bijna geen acties in de zestien van beide partijen, de tweede helft leverde meer kijkplezier op. Al was het alleen al twee doelpunten van grote schoonheid in de slotfase van de wedstrijd van de Harlingers.

Een vlakke eerste helft

Het eerste wapenfeit kwam op naam van de gasten. Na een scherp aangesneden vrije trap van Wesley Tankink  kwam Valentijn van Laar net te kort. Niet veel later in combinatie met Thom Faber schoot Thomas Dijkstra  vanaf de zestien snoeihard op doel, keeper Luc Veenman voorkwam erger en tikte naast. De daaropvolgende corner leek opnieuw kansrijk voor van Laar, zijn kopbal werd geblokt en de rebound was voor de doelman. Wolvega deed wel iets terug. Een aanval over links werd tot opluchting van de verdediging in het zijnet geplaatst. De overal zwervende Godert Attema had met een afstandsschot op meer gerekend, maar niet op de uitstekende redding van Veenman. Halverwege de eerste helft bediende de sterk spelende Jay de Vries Thomas Dijkstra, zijn inzet ging aan iedereen voorbij dus ook aan de defensie van de paarshemden. Een paar minuten later waren de gastheren kansrijk. Sean de Ruiter vond Theo Nota met uitgestoken been op zijn pad. Kort voor rust had Patrick van der Veen uit een vrije trap vanaf 20 meter bijna succes. Veenman tikte de bal net onder de lat vandaan.

Eindelijk raak in de slotfase

Waren de schaarse mogelijkheden in de eerste helft meestal voor de bezoekers. De tweede helft waren de groenwitten de boven liggende partij met nu wel uitgesproken kansen. Toch duurde het tot de laatste tien minuten, voordat dit overwicht ook in doelpunten werd vertaald. Jay de Vries onderschepte een aanval en passte op tijd op Godert Attema. Diens voorzet werd door Thom Faber ingeschoten, een redding van de keeper voorkwam de voorsprong. Hectiek in het doelgebied na een corner van Tankink. Valentijn van Laar kopte binnen, bal van de doellijn gehaald en de rebound was voor Patrick van der  Veen. Met een “half-volley” dwong hij Veenman tot een fantastische tip-over. Opnieuw uit een corner van Tankink werd de omhaal van Van Laar geblokt. Na ruim een kwartier pikte Thom Faber een afgemeten pass van David van der Pol op. Keeper Veenman redt en de rebound was voor Thomas Dijkstra en weer redt de doelman. Een bijna identieke situatie, na een pass van Van der Pol was het nu Thomas Dijkstra die binnen leek te tikken. De terugspringende bal voor Thom Faber leek een doelpunt op te leveren, nu blokte een verdediger op de doellijn. Met nog tien minuten te spelen soleerde Godert Attema tot bij de doelman, opnieuw behoedde de keeper zijn team voor een achterstand. Het bleef spannend, immers als je zelf geen doelpunt maakt uit de vele kansen, valt deze meestal aan de andere kant. Zover kwam het gelukkig niet. Want eindelijk tien minuten voor tijd belandde de hoekschop van Tankink op het hoofd van Valentijn van Laar en tegendraads liet hij deze keer Wolvega’s defensie kansloos, 0 – 1. De thuisclub verliet de verdedigende stelling en dat leverde de ruimte op, die Thomas Dijkstra nodig had om met een  geplaatste trap van de rand zestien de bovenhoek op te zoeken,0 – 2. Een mooi einde voor de mannen uit de havenstad. Een pluim verdiende ook de scheidsrechter van dienst Bas Nigro.

De smaak van het  zoet der overwinning

Lang bleef de onzekerheid op een goed resultaat. Gelukkig ging de winst tenslotte naar de ploeg, die daarop het meeste aanspraak mocht maken. Een overtuigende tweede helft zorgde voor de verdiende 0 – 2 winst. Volgende week maar weer eens zien in een thuiswedstrijd tegen Leovardia.

Scoreverloop : 0 – 1 Valentijn van Laar ( 85 m.); 0 – 2 Thomas Dijkstra ( 89 m. )

Zeerobben :Theo Nota; Ane Schaap; Patrick van der Veen; Valentijn van Laar ( 87 m. Stijn Schakenbos); Jay de Vries ; Adnan Jarjour; Godert Attema; Wesley Tankink; Thom Faber( 83 m. Tomas Zeilmaker) ; Durk Ennema ( 65 m. David van der Pol); Thomas Dijkstra