Zeerobben JO12-2 – Sint Annaparochie JO12-2 (oefen)

Harde wind afgelopen zaterdagochtend bij Zeerobben… maar toch waren er twee teams fanatiek genoeg om een oefenwedstrijd te willen spelen. Alleen de stoere spelers van Zeerobben jo12-2 en vv Sint Annaparochie jo12-2 durfden het aan te gaan voetballen.. Tegen elkaar maar ook tegen de wind…

De spelers van Zeerobben waaiden vol goede moed het veld op. Helaas hadden we door wat late afmeldingen geen wissels maar gelukkig had Justin al toegezegd wel mee te willen doen waardoor we toch genoeg spelers hadden.

De jongens van Zeerobben begonnen sterk, en met de wind mee, aan de wedstrijd. Sven liep op het middenveld steeds handig vrij en zorgde er met goede passes voor dat Zeerobben naar voren kon voetballen. De eerste helft speelde zich dan ook voornamelijk af op het gebied van Sint Anna. De meeste aanvallen van Zeerobben gingen over rechts waar Yvan stond. Helaas was het door de wind moeilijk om de bal voor de goal te krijgen maar Yvan maakte er het beste van. Seth schoot nog wel een keer vanaf links op goal maar ook dat mocht niet baten. Ondanks de vele kansen wist Zeerobben niet tot scoren te komen.

Het lukte Sint Anna een paar keer om de aanval te zoeken maar dat leidde, mede door de tegenwind, niet tot succes. Met een 0-0 stand gingen we dus rust in.

Doordat we nu te maken hadden met tegenwind was het lastig om de bal in een keer naar voren te krijgen dus moest er goed gedribbeld en over gepasst worden. Seth nam de bal over de linker flank mee naar voren en legde hem na een paar goede bewegingen terug op Justin. Deze passte de bal naar Milkyas die zich geen moment bedacht en op goal schoot. Het schot ging op de goal af en werd onderweg niet geheel ongelukkig aangeraakt waardoor er voor de keeper geen houden aan was, 1-0! Al snel ging Sint Anna in de tegenaanval op zoek naar de gelijkmaker. Deze gelijkmaker werd ook gevonden door een mooi schot dat door de wind gedragen over de keeper in de goal vloog, 1-1.

Zeerobben wilde het hier niet bij laten zitten en ging weer in de aanval, dit leidde af en toe wel tot een paar counters van Sint Anna. Gelukkig werden de meeste van deze aanvallen door Sil en Justin onderschept. En de keren dat Sint Anna wel tot schieten kwam werd er door keeper Wietse knap gered. Het einde was inzicht maar de wedstijd had nog geen winnaar. Gelukkig is Sil niet alleen van de goede ingrepen in de verdediging maar ook van de voorzetten op maat. Na een voorzet van Sil was het Lars die de bal prachtig over de keeper heen kopte waardoor Zeerobben er met de 2-1 winst vandoor ging!

Het was een leuke wedstrijd om te zien, waarin beide team zich ondanks het stormachtige weer staande wisten te houden. Ook willen we materiaalman Thijs de Vries en scheidsrecht Anthon Lopes bedanken voor het medemogelijk maken.

Tot de volgende wedstrijd.