Voorbeschouwing PKC – Zeerobben

zes-punten duel ( herkansing )

Onderstaande bericht dateert van twee weken terug. De kans is groot, dat ook de komende confrontatie in de reprise komt, de weersvoorspelling van komende dagen in ogenschouw genomen. Inmiddels hebben de mannen van trainer Postma al wel geoefend met prima resultaat en de bevestiging, dat een aantal geblesseerde spelers op de weg terug zijn. Te denken valt aan Marcel Visser, Dylan Drent en Kristian Feenstra. Het zal de bank alleen maar sterker maken en de keuze van de trainersstaf vergroten, gezien de prestaties van hun invallers. Voor het overige is er eigenlijk aan de onderstaande situatie niets verandert. Om het geheugen op te frissen :

Zeerobben blijft door het gelijkspel van het afgelopen duel in de buurt van de gevarenzone. Dit omdat de concurrenten wel de volledige winst pakten. Slechts één club degradeert rechtstreeks. De twee daaropvolgende teams in de ranglijst zullen een slopende nacompetitie moeten spelen met 7 andere teams, waarvan dan uiteindelijk één club eerste klasser wordt of blijft. Dat wil je te allen tijde voorkomen. Vandaar dat zaterdag de punten van groot belang zijn voor beide teams.  PKC staat op zes punten van de Harlingers, vv Groningen op tien punten en Broekster Boys ( zaterdag knappe winst in Balk 1 – 4 )op drie punten. Naar boven kijkend op de ranglijst komen Drachtster Boys,  drie punten  en Leeuwarder Zwaluwen  vijf punten boven Zeerobben, beide Friese clubs hebben zaterdag thuis gewonnen.

 In oktober werd het een partij met twee gezichten. Voor rust nam Zeerobben een 3 – 0 voorsprong, maar werd na rust teruggewezen met als resultaat 3 – 3 , waarin beiden zich, de gehele wedstrijd in ogenschouw genomen,  wel konden vinden. Tegen Oranje Nassau G. in Groningen behaalden de tegenstanders van komende zaterdag onlangs een verdienstelijke 2 – 2, waarbij ON Groningen niet mocht klagen, dat ze in de slotfase nog een puntje pakten.

Zeerobben heeft na de winterstop niet verloren en prima voetbal en veel inzet is daaraan debet. Het vertrouwen bij de selectie op goed resultaat stralen de mannen dan ook uit. Tegen PKC  ( Peizer Kring Combinatie ) aan de Peizerweg zal dit elan moeten leiden naar succes. Tot nu toe is dat op sportpark De Kring nog niet gelukt, zou mooi zijn als deze editie wel winst oplevert. Gezien de positie van PKC zullen ook zij tot het uiterste gaan. Als het net zo’n spektakel wedstrijd wordt als in Harlingen, dan zijn in ieder geval de toeschouwers winnaar.