Zeerobben Herbstmeister

In deze spannende tweede klasse K heeft Zeerobben een terechte overwinning behaald tegen een tegenvallend Leeuwarder Zwaluwen. Door deze winst staan de Harlingers 3 punten los van een hele groep achtervolgers en mag zich nu al opmaken voor een kort winterreces. Natuurlijk zal het hoogtepunt “het trainingskamp in Portugal “ zijn, dit ter voorbereiding op het vervolg van de competitie. Zaterdag 20 januari staat dan de topper thuis tegen Sneek WZ op het programma.

Een oppermachtig Zeerobben

Zeerobben heeft geleerd van het gelijkspel tegen Dronrijp. Van meet af aan zaten de groenwitten er boven op. Dat leverde al vroeg een hoekschop op. De verdediging van Leeuwarder Zwaluwen ruimde niet adequaat op en Godert Attema profiteerde daarvan, een snelle voorsprong 0 – 1. Nog geen tien minuten later stuurde Matts Bruining David van der Pol de diepte in. Op snelheid klopte hij zijn tegenstander en prikte de 0 – 2 binnen. Opnieuw was Matts de aangever op Jay de Vries, in kansrijke positie stuitte hij op de keeper. Kansjes regen zich aanéén, voor David over gewipt en Jordy Torenbeek kopte net naast uit een corner van Wesley Tankink. Een heerlijke combinatie tussen Jay en David, slim hakballetje, werd net gemist door Godert. De 0 – 3 hing in de lucht en die viel dan ook vlak voor rust. Geklungel in de zestien werd door David van der Pol afgestraft en dat betekende een comfortabele voorsprong voor de laatste 45 minuten na de thee.

Controle

De thuisclub kwam geladen en overtuigender uit de startblokken. Wat in de eerste helft ontbrak, felheid, leverde in het eerste kwartier kleine mogelijkheden op. Maar de gasten uit Harlingen bleven heer en meester op het veld en dan was er ook nog de betrouwbare sluitpost Theo Nota. Ane Schaap stuurde Joran van Kernebeek diep, diens voorzet werd in eerste instantie door David gemist, maar hij pikte alsnog de bal op, de keeper wist de bal over de lat te tikken. Er werd rond de zestien van de opponent kansen gecreëerd. Wesley Tankink en Jay de Vries zorgden voor de aanvoer, de beslissende actie ontbrak vooreerst nog. Uit een corner van Tankink torende, de kleinste in de het doelgebied, Jay de Vries boven iedereen uit en kopte de 0 – 4 binnen. De wedstrijd was al lang gespeeld en Zeerobben was clement in het benutten van de kansen. Uit een hoekschop reageerde Nota scherp, Jay werd op snelheid bediend en deze snelle omschakeling verdiende meer dan een schot in het zijnet van David. Leeuwarder Zwaluwen deed in de 80 ste minuut nog iets terug. Uit een corner kwam de bal in een kluts voor de voeten van Abikeme Biegbudu, 1 – 4. De Leeuwarders wilden nog wel meer, maar een 100% kans werd door Nota geneutraliseerd.

Trotse koploper

Een, zeker in de eerste helft, oppermachtig Zeerobben liet geen enkele kans voor de tegenstander en kwam daarom verdiend op een 0 – 3 voorsprong. Deze kwam in het vervolg in de tweede helft niet meer in gevaar en had misschien wel verder uitgebreid moeten worden. Een trots Zeerobben kan zich opmaken voor ontspannen feestdagen, een geweldig trainingskamp. En ze kunnen ook met een gerust hart de uitslagen van aanstaande zaterdag tegemoetzien.

Scoreverloop : 0 – 1 Godert Attema ( 4 m. ); 0 – 2 David van der Pol ( 12 m.); 0 – 3 Van der Pol ( 44 m.); 0 – 4 Jay de Vries ( 64 m.) 1 – 4 Abikeme Biegbudu ( 81 m.)

Zeerobben : Theo Nota; Joran van Kernebeek; Jordy Torenbeek; Valentijn van Laar ( Brent de Groot 60 m.); Max Faber; Ane Schaap; Godert Attema ( 84 m. Mees Nagel); Wesley Tankink; Matts Bruining ( 75 m. Tomas Zeilmaker); David van der Pol ( 84 m. Dylan Drent ); Jay de Vries ( 75 m. Jasper de Groot )

Foto’s: Frans Bode