Zeerobben heeft geen kind aan Sint Annaparochie

In de boeken krijgt deze wedstrijd als vermelding een reguliere overwinning voor de bezoekers uit Harlingen. Met name het eerste deel van de wedstrijd speelde de wind een negatieve rol. Zeerobben ging met deze belemmering iets slimmer om. En won dan ook verdiend en blijft de belangrijkste achtervolger van Heerenveense Boys, omdat Leovardia Berlikum een gelijkspel moest toestaan. Sint Anna raakt steeds dieper in de hoek waar de klappen vallen.

Wind spelbreker

Over het eerste half uur kunnen we kort zijn. Zeerobben speelde op de helft van de tegenstander, maar wist geen gaatje te vinden. De thuisclub had het slot goed op de deur gezet. Bij uitvallen kreeg de bal telkens te veel gang om enig gevaar te veroorzaken. Bovendien stond de verdediging van de gasten als een huis. Na dit kleurloze eerste half uur. Kreeg de wedstrijd enige kleur, door kansen voor Zeerobben, die nog niet tot doelpunten werden verwerkt. David van der Pol gaf vanaf links voor en Durk Ennema nam de bal perfect aan en in de draai schoot hij net over. David verovert de bal in de zestien en geeft Durk Ennema de kans, ook over. Wesley Tankink speelt David in de voeten aan, niet geaarzeld en dus geschoten. Keeper Job Roersma stompt de bal uit het doel. In de slotminuut werd Ennema verrast door een diepe bal van Stijn Schakenbos, weg kans. Het laatste wapenfeit voor rust was voor de gastheren. Een vrije trap van 20 meter van Auke Heidinga vloog rakelings over de deklat.

Veel kansen

Meteen na de thee kreeg Jay de Vries van Wesley Tankink de kans, maar hij werd goed verdedigd door zijn directe tegenstander. Het eerste echte gevaar voor  de Bildtkers kwam van rechts Marc Bakker zette goed voor en de vrijstaande Jurre Tjepkema leek binnen te koppen, Theo Nota stond goed opgesteld. Na krap tien minuten dan toch de verdiende voorsprong. Durk Ennema speelde zich op snelheid goed vrij, hij behield het overzicht en gaf David van der Pol een niet te missen kans dus 0 – 1. De aanvalsgolven bleven komen, Joran van Kernebeek stoomde meermaals over links langs de zijlijn op. In combinatie met David had hij zelf de kans om te scoren, maar liet de kans aan Durk. Keeper Roersma en Erwin Riemersma voorkwamen erger. De corners van Wesley Tankink waren, mede door de wind, gevaarlijk. Vooreerst bleef het bij kansen, Stijn Schakenbos probeerde het eens van eigen helft. De keeper was al uit positie, de bal plofte op het dak van het doel. Joran van Kernebeek stelde Jay de Vries in kansrijke positie, nu wist Roersma nog te redden. De daaruit voortvloeiende corner werd door Tankink in één keer over de doelman in het net gedeponeerd, 0 – 2. Trainer Henk Konings voerde enkele wissels door, veel veranderde daardoor niet aan het spelbeeld, Zeerobben bleef dominant en had de score verder uit moeten breiden. Een mooie pass over de hele van Jordy Torenbeek werd door Godert Attema goed gecontroleerd, hij tikte de bal wel over de keeper maar ook over de lat. Stijn Scheffer stuurde Tankink richting goal, op de paal. Stijn Scheffer kreeg nog een mogelijkheid aangeboden door David van der Pol, doelman Job Roersma stond te plak. Spits Durk Ennema kreeg in de slotminuut nog een kans na een lekkere combinatie van David met Brent de Groot. Ook nu grabbelde Roersma de bal voor zijn voeten vandaan. De goed leidende referee Gils hield de kaarten op zak en had het duel geheel in de hand.

 

Spanning alom

Het blijft spannend in de tweede klasse K. Wie gaan er in de nacompetitie knokken voor behoud in deze klasse die uit louter Friese clubs bestaat.  SWZ en Bolsward hebben 32 punten, VVI 31 en vv Heerenveen 27 punten. Eén van deze vier moet vrezen in deze tombola terecht te komen. Bovenin doen Zeerobben, Leovardia en Stiens mee om het kampioenschap, met als te kloppen koploper Heerenveense Boys.

Scoreverloop : 0 – 1 David van der Pol (52 m.); 0 – 2 Wesley Tankink ( 64 m.)

Zeerobben :  Theo Nota; Joran van Kernebeek; Valentijn van Laar ( 67 m Brent de Groot ); Ane Schaap; Stijn Schakenbos ( 80 m Quinten Warmerdam); Patrick van der Veen  ( 16 m Jordy Torenbeek); Godert Attema; David van der Pol; Durk Ennema; Jay de Vries ( 67 m Stijn Scheffer );  Wesley Tankink

Foto’s: Bert Drent