ZEEROBBEN GETRAKTEERD OP TOPAFFICHE IN DE BEKER

Na de eclatante bekerzege op vierde divisionist Buitenpost, werd bij Zeerobben reikhalzend uitgekeken naar de loting voor de achtste finales van afgelopen woensdag. Met nog slechts 16 clubs in de koker was de kans groot dat er sowieso een sterke, aantrekkelijke tegenstander uit de bus zou rollen en alle hoop was daarbij  eerst en vooral gevestigd op een thuiswedstrijd.

Het zal inmiddels niemand meer zijn ontgaan dat we op onze wenken werden bediend: de loting van hedenmiddag koppelde Zeerobben in een thuiswedstrijd(!) aan top-amateurclub sc Genemuiden, momenteel bivakkerend op de derde plaats in de vierde divisie. Misschien wel de zwaarste tegenstander die we hadden kunnen treffen, maar man wat een mooie uitdaging en wat een mooie affiche die ongetwijfeld veel publiek naar het Oostersportpark zal lokken.

Voor ons natuurlijk aanleiding om weer even te schakelen met Henk Konings, Drewes Janssen en Theo Nota, die wij voorafgaand aan de loting om hun voorkeur hadden gevraagd.
Trainer Henk Konings had vooraf Genemuiden als aantrekkelijke optie laten vallen, liefst thuis. Logisch dat zijn reactie nu kort en krachtig was: “Mooie uitdaging tegen een topper”.
Theo Nota had graag tegen Jubbega met trainer Inne Schotanus geloot, maar reageerde op deze uitkomst met: “In Genemuiden treffen we een ontzettend goede opponent. Laten we hopen dat er nog een keer een mooie stunt mogelijk is”. Nou Theo, zelf de nul houden dan maar!
Tenslotte assistent trainer Drewes Janssen. Hij had een sterke voorkeur voor Genemuiden, vanwege het feit dat deze ploeg getraind wordt door René van der Weij, een oude voetbalmaat van Drewes bij Harkemase Boys. Drewes reageerde met de volgende quote: “Ongelofelijk dat dit zo uitkomt! Quote van René en van mij”. Kennelijk was Genemuiden (of in ieder geval hun hoofdtrainer) dus ook blij met deze loting. Op de vraag of Drewes en René soms invloed hadden bij de KNVB en er sprake was van een gestuurde loting antwoordde Drewes gevat: “Beetje maar, UEFA is er niks bij….”.

Op naar dinsdag 14 maart 20:00 uur op het Oostersportpark!