In memoriam: Sipko van Sluis

Nog voor het afgelopen weekend bereikten ons alarmerende berichten over ons oud bestuurslid Sipko van Sluis, die met hartproblemen was opgenomen in het ziekenhuis. Al op zondag bleek het alarm bepaald niet ongegrond, Sipko is in de nacht van zaterdag op zondag aan de gevolgen van die hartproblemen overleden. Hij mocht slechts 56 jaar worden.

Sipko heeft zijn leven als actief voetballer bij Zeerobben doorgebracht, meestal in de standaardteams, van de toenmalige B-pupillen tot en met de A1-junioren. Een linksbenige wrotter op het middenveld, zo kon je Sipko als voetballer nog het beste typeren. Een lekkere speler voor een trainer om erbij te hebben met genoeg technische bagage, onvermoeibaar sjouwend en als het moest even bikkelen.

Toen Sipko al gestopt was met voetballen, was hij nog altijd bereid tot het ongevraagd geven van analyses over teams en spelers. Dat leidde er bijna als vanzelfsprekend toe dat hij in 2014 gevraagd werd om als hoofd Technische Commissie toe te treden tot het bestuur. Die rol vervulde hij enkele jaren met verve in een tijd dat Zeerobben zich vanaf de derde klasse een weg ging banen naar hogere regionen.

Als vader was Sipko natuurlijk ook veel langs de lijn te zien bij de wedstrijden van zoon Jens, thans ook nog steeds bij Zeerobben actief als jeugdtrainer/-coach.

We leven mee met het gezin van Sipko, zijn partner Leonora, dochter Martine en natuurlijk Jens. We wensen hen veel sterkte in deze wel heel moeilijke tijd.


Sipko centraal (zittend, 4e van links) naast zijn neef André Toering,
als speler van Zeerobben B2 (tegenwoordig JO-9) ca. 1976.

 

 

9 Reacties

 1. lieve mnr sluis ik mis u super erg en wil zeggen dat u vorig jaar toen ik nog in de 1e zat heel aardig was en blijft maar jammer moest ik naar een andere school u had me nog nooit geschorst en bedankt rust zacht lieve mnr sluis u blijft in men hart

 2. Ontzettend mooie tijd gehad met Sipko als trainer… mooie herinneringen..

  Rust zacht Sipko…

 3. Lieve meneer van sluis,
  Wat heb ik vroeger een leuke tijd gehad met u op school,zal nooit vergeten dat u bij mij thuis kwam nadat ik een auto ongeluk had gehad en de pups van me moeder over u schoenen pieste… dat mijn dochter 4 jaar terug bij u op school kwam heeft u dit in de kantine smakelijk lopen vertellen tijdens jou speech en wees je naar mij, wat hebben wij hier toen om gelachen..
  Wat vreselijk dat ieder die u lief hebt u moet missen..
  Zal u nooit vergeten,
  Rust zacht

 4. Rust zacht meneer van sluis, de leukste en liefste leraar van het etty hilesum college! Zelfs met u gestoeid in de klas maar daarom liep echt iedereen met u weg, iederen had respect voor u!

 5. Gecondoleerd veel sterkte en kracht toegewenst voor de familie en nabestaanden!

  Hij was mijn leraar op Etty Hillesum hele lieve man we kregen gymles en geschiedenis volgens mij van hem.
  Hele lieve man je zal gemist worden maar nooit vergeten worden.

  Fly high.

 6. Nooit les van hem gehad op het Etty, maar kan me hem nog goed heugen, wat een lieve man.
  Gecondoleerd en veel sterkte voor zijn gezin en familie!

 7. Mijn oud leraar! Op het Etty Hillesum in Den Helder, lieve man!! Verschrikkelijk en onmisbaar!

 8. Vreselijk nieuws. Sipko was vijf en half jaar mijn collega. Hart van goud en altijd bereid die stap extra te zetten. Hij was van grote betekenis voor de leerlingen en medewerkers van Scholen aan Zee. Heel veel sterkte voor zijn vrouw, kinderen, geliefden, collega’s, vrienden en familie.

Reacties zijn gesloten.