Zeerobben geeft ONG de overwinning cadeau

Een zwakke start levert Zeerobben een onoverkomelijke achterstand op. Kon in Burgum een vroege treffer in het verloop van de wedstrijd nog rechtgezet worden. De 2 – 0 binnen zes minuten waren toch een brug te ver. Ondanks het feit, dat er bij flarden heus wel goed tegenstand geboden werd, moesten de groenwitten terecht het hoofd buigen voor een zeer fel spelend Oranje Nassau G.

zwakke start

Zelden een zo dramatisch beginfase meegemaakt als op dinsdagavond in Groningen. Niet dadelijk bij de les tegen een getergd ONG. Onzorgvuldig verdedigen gaf de fel jagende voorhoede van de tegenstander twee keer op bijna identieke wijze de gelegenheid om te scoren. De 1 – 0 van de voet van Caram Carneiro Alves in de 4e minuut en in de 6e 2 – 0 van Thomas Careman. Nog geen minuut later voorkwam doelman Jacob de Vries een nog grotere marge met een spectaculaire redding. Van de schrik bekomen begon Zeerobben zich te herstellen met de bal naar de juiste kleur te spelen. Er deden zich mogelijkheden voor, o.a. Joran van Kernebeek kwam net te kort. In combinatie met Armando Zwart creeërde Tomas Zeilmaker een kansje voor Zwart, net overgeschoten. Het leek erop, dat de aansluitingstreffer een kwestie van tijd was, maar zoals wel vaker viel de goal aan de andere kant. Een uitbraak van Careman werd nog tot corner verwerkt door Jacob de Vries, hieruit tikte Rick Wiersma de bal binnen via een uitgestoken been van Ane Schaap, 3 – 0 maar nog leek niet alles verloren. Uit een corner van Drent had het er alle schijn van dat er hands in het strafschopgebied gemaakt werd, scheidsrechter Gils wilde van niets weten.

op het puntje van de stoel

Energiek kwamen de Harlingers na rust uit de startblokken. De eerste tien minuten zaten alle toeschouwers op het puntje van hun stoel. Er gebeurde zoveel voor, in eerste instantie, het doel van de Groningers. Joran van Kernebeek en Tomas Zeilmaker kregen de bal vanuit goede positie niet tegen het net. Met nog maar 3 minuten gespeeld te hebben moest ook Jacob de Vries weer al zijn kunnen ten toon spreiden. Kort daarop twee kansen voor David van der Pol, over en naast. In minuut 51 en 52 weer fabelachtige reddingen van De Vries. David kwam nog in kansrijke positie, geblokt. Hierna namen beide teams even gas terug. Uit een randje buitenspelsituatie werd, na ruim een uur spelen, De Vries toch nog kansloos uitgespeeld, 4 – 0 door Careman. De hoop op resultaat ebde weg bij Zeerobben, maar er werd nog steeds aanvallend gedacht en gespeeld met de nodige risico’s, wat bij uitvallen van ONG tot hectische reddingen van de held van de avond Jacob de Vries leidde. Voor het doel van ONG kreeg Zeerobben nog wat mogelijkheden en één daarvan werd afgedrukt door Joran van Kernebeek, eretreffer. Het slotakkoord was in de verlenging voor Careman met een geplaatste trap van rand zestien maakte hij 5 – 1.

te vroeg op achterstand

Geflatteerd maar verdiend gewonnen door de Groningers. De opluchting bij de winnaars was dan ook groot, eindelijk weer winst, maar dat het lek boven is moet nog blijken. Zeerobben heeft zich uitstekend geweerd en had de pech zo vroeg op achterstand te komen. De 5 – 1 nederlaag geeft gezien de grote kansen aan beide zijden niet het juiste beeld weer. Een korfbal uitslag van 10 – 6 was dat wel geweest.

Zaterdag moeten de groenwitten het opnemen thuis tegen WHC. De uitwedstrijd in Wezep begin seizoen ging kansloos verloren. Door wisselende resultaten van WHC wordt het moeilijker om het beoogde doel promotie te realiseren. Zeerobben zal er alles aan gelegen zijn om het thuisvoordeel om te zetten in punt(en). We zijn er nog niet maar met de kwaliteitsimpuls uit de jeugd en een daaraan gekoppeld spelvreugde en enthousiasme blijven we hoopvol gestemd.

Scoreverloop: 1 – 0 (4 m. Caneiro Alves); 2 – 1 (6 m. Careman); 3 – 0 ( 36 m. Wiersma); 4 – 0 (Careman); 4 – 1 ( Joran van Kernebeek); 5 – 1 ( 91 m. Careman)

Zeerobben: Jacob de Vries; Albert Beuker; Armando Zwart; Brent de Groot (70 m. Marcel Visser); Dylan Drent; Adnan Jarjour; Tomas Zeilmaker (70 m. Valentijn van Laar); Ane Schaap (46 m. David van der Pol); Godert Attema; Joran van Kernebeek; Jordy Torenbeek

 

foto’s : Bert Drent