Jeugdjournaal

De ene week is de andere niet. Daar waar vorige week gewonnen werd, werd nu verloren. En waar vorige week verloren werd, werd nu gewonnen. Zo gaat dat in het jeugdvoetbal. Elke week is weer anders.

JO19

Helaas kon JO19-1 de punten niet in Harlingen houden in de derby tegen Franekers. De oosterburen wonnen met 0-2. Drie punten waren er wel voor JO19-2. In de topper tegen Workum (dat op een 2e plaats stond) werd met 4-3 gewonnen. JO19-2 neemt nu de 2e plaats in op 5 punten achterstand van koploper Minnertsga en een wedstrijd minder gespeeld.  

JO17

Bij de JO17-groep kwam alleen JO17-3 in actie. Zij verloren met 4-2 van FVC.  

JO15

Het heeft even geduurd maar daar was dan toch het verlies voor JO15-1. De uitwedstrijd tegen koploper Heerenveense Boys ging met 2-0 verloren. JO15-3 kwam met een verdienstelijk punt terug uit Makkum. Het werd 2-2. Er was grote vreugde in het “JO15-4 kamp”. Na een uitstekende 1e helft werd uiteindelijk een 1-2 overwinning uit het vuur gesleept tegen Akkrum. Geweldig!   

JO13

Na de verliespartij tegen Balk was er nu een mooie 7-2 overwinning voor JO13-1 op Irnsum. JO13-2 kon het net niet bolwerken tegen Mulier en verloor in Witmarsum met 3-1. 

JO12

De uitwedstrijd tegen Waterpoort Boys werd door JO12-1 met 5-0 gewonnen. Morgen wacht de uitwedstrijd tegen ONS. Een mooie overwinning was er ook voor JO12-2. Zij wonnen met 1-3 van SJO DFC. Na de mooie overwinning van vorige week tegen Oosterlittens was er nu een 1-6 nederlaag voor JO12-3 tegen AVV. 

JO11

De uitwedstrijd van JO11-1 tegen SJO Oudega/HJSC/Heeg werd keurig met 1-3 gewonnen. Morgen een thuiswedstrijd tegen LSC uit Sneek. 

JO10/JO9/JO8

Zoals bekend worden er bij deze categorie geen uitslagen en standen bijgehouden. De spelers bevinden zich in een ontwikkelfase waarbij competitie geen doel maar een middel is dat bijdraagt aan het spelplezier en de individuele ontwikkeling aldus de Bond. Wel of geen uitslag, het maakt de kinderen niet uit. Zij voetballen en scoren er lustig op los en hebben alleen maar plezier!

De dag van morgen

Morgen wederom 24 jeugdwedstrijden op het programma waarvan 14 uit- en 10 thuiswedstrijden. En natuurlijk ook nog de Waddenrobkes. Dat zal weer een leger aan spelers/speelsters en vrijwillig(st)ers op de been brengen die allemaal de zaterdag als de mooiste dag van de week ervaren. Vanaf 08.45 uur gaat het los.