Zeerobben en Leovardia delen de punten in een knotsgek duel

Als je het grillige scoreverloop erbij pakt, zie je meteen wat voor soort wedstrijd zich afspeelde op het Oostersportpark te Harlingen. De thuisclub kwam snel op achterstand. Zeerobben kreeg hierna een optisch overwicht, maar in de omschakeling vergrootten de bezoekers hun voorsprong en Zeerobben moest met tien man verder. Teruggekomen middels een strafschop, maar toch 1 – 3 kort voor rust. Nog was het boek voor de groenwitten niet gesloten. Immers de inzet en de wil om te winnen leek alsnog in de tweede helft 3 punten op te leveren. Een terecht toegekende penalty voor Leovardia van de goed leidende scheidsrechter Groefsema in de slotfase bepaalde tenslotte de eindstand op 4 – 4.

Rampzalige start

Zeerobben was nog niet helemaal bij de les en daarvan profiteerde Sentley St.Jago optimaal, na 3 minuten 0 – 1. Zeerobben herpakte zich en kreeg wat kansjes. Godert Attema zette scherp voor, Thomas Dijkstra kwam net een teenlengte te kort. De gelijkmaker hing in de lucht, maar de tiende minuut leek voor de gastheren rampzalig gevolgen te krijgen. St. Jago maakte zich slim vrij van de directe tegenstander en stuurde Engin Ceylan de diepte in. Patrick van der Veen zag geen andere optie dan de aanvaller onreglementair te stoppen, terecht rood. Uit de toegekende vrije trap van Noah Redda maakte Theo Nota zijn enige foutje van de wedstrijd door de bal los te laten. Spits Ceylan wist met dit buitenkansje wel raad, 0 – 2 binnen 10 minuten. De Harlingers stroopten de mouwen nog eens op met als resultaat een verdiende penalty na een overtreding binnen de zestien op Godert Attema. Thom Faber schoot snoeihard de 1 – 2 binnen. Er gloorde weer hoop ondanks één man minder. Kansen kwamen er voor beide kanten. Daar waar Thom Faber net over schoot in kansrijke positie en Valentijn van Laar enkele centimeters naast schoot, daar was een aanval uit het boekje van de Leeuwarders” dodelijk “. St. Jago werd op rechts vrij gespeeld en zijn flitsende voorzet werd simpel binnengetikt door Lars Posthumus, 1 – 3. Vlak voor rust opnieuw een tegenslag. Toch had je niet het gevoel dat de wedstrijd gespeeld was. Dat bleek ook in de tweede helft.

Erop en erover

Toch was de eerste mogelijkheid voor de gasten. Uit een corner ontstond er paniek in het doelgebied. Gelukkig pegelde Van Laar de bal weg. Kort hierop verlengde de wederom goed spelende Jay de Vries de bal op de eveneens excellerende Thom Faber. Thom bediende Godert Attema zijn harde inzet werd gelukkig voor de gasten geblokt. Geïnspireerd door de overtuigende speelwijze kwam de 2 – 3 tot stand. Ane Schaap zag David van der Pol vrijstaan op de zestien. David draaide zich knap van zijn tegenstander weg en prikte de bal in de hoek. Alles leek weer mogelijk en Leovardia werd op alle fronten afgetroefd op inzet. Misschien wel dankzij de numerieke minderheid creëerden de groenwitten kansen. Als roofdieren die bloed roken, werden de Leeuwarders afgejaagd en het publiek liet van zich horen. Attema op Faber net voorlangs. Jay de Vries zag zijn inzet door de sterk keepende Mohite Tibben gestopt. Adnan Jarjour gooide de bal hoog richting David, hij kopte door op Godert Attema en met kracht en felheid denderde Godert het strafschopgebied binnen en joeg onhoudbaar de 3 – 3 tegen de touwen. “Erop en erover” was het devies. En met nog een kwartier te spelen maakte de defensie van de bezoekers een onbegrijpelijke fout. David van der Pol was er als de kippen bij om dit af te straffen, hij tikte de bal met een boogje in het doel, 4 – 3. Het onmogelijke leek mogelijk. De wonderen zijn de wereld nog niet uit en zelfs de meest-optimistische Zeerob had dit scenario niet voorzien. Door vermoeidheid moest de thuisclub terug. Binnen de zestien werd een handsbal geconstateerd, de toegekende strafschop leverde door Mirko van Dijk de 4 – 4 op het scorebord. Beide ploegen probeerden nog de volle buit te pakken. Tomas Zeilmaker soleerde langs de zestien en bediende Van der Pol. In kansrijke positie te gehaast overgeschoten. Uit een corner was Leovardia bijna nog spekkoper, maar de kopbal van Patrick Klijn ging net naast. Dat was tevens het laatste wapenfeit in deze doelpuntrijke editie van Zeerobben – Leovardia.

Bewonderingswaardig instelling

Zeerobben heeft zich op bewonderingswaardige wijze terug geknokt. En zelfs een overwinning was over de gehele wedstrijd gezien niet onverdiend geweest. Leovardia liet zich door de ontembare energie van de tegenstander verrassen mede hierdoor werd Zeerobben weer in het zadel geholpen. Achteraf waren beide teams tevreden met de puntendeling. Volgende week is Zeerobben vrij.

Scoreverloop: 0 – 1 Sentley St.Jago ( 3 m.); 0 – 2 Engin Ceylan ( 10m.); 1 – 2 Thom Faber ( pen. 20m.); 1 – 3 Lars Posthumus ( 43m.); 2 – 3 David van der Pol ( 58m.); 3 – 3 Godert Attema ( 70m.); 4 – 3 Van der Pol ( 76m.); 4 – 4 Mirko van Dijk ( pen. 80m.)

Zeerobben : Theo Nota; Valentijn van Laar; Patrick van der Veen ( 10e m. rood ); Jay de Vries; Thomas Dijkstra ( 20 m. Brent de Groot); Adnan Jarjour; David van der Pol; Thom Faber; Ane Schaap; Godert Attema ( 75.m Tomas Zeilmaker); Wesley Tankink

Foto’s: Frans Bode