Workum – Zeerobben 0 – 3

Ervaring geeft de doorslag

Als je vroeg op voorsprong komt heb je voor de rest van de wedstrijd een steuntje in de rug. En als je tegenstander niet de koelbloedigheid heeft om weer langszij te komen, krijg je vanuit Zeerobben perspectief een prima tweede helft voorgeschoteld. Warm gedraaid onder de Spaanse zon pakten de mannen van trainer Konings / Janssen de draad weer op en zitten op het vinkentouw. In een competitie waarin de verschillen klein zijn, is de winst in Workum een “stukje butter in ‘e brij”.

Vroege voorsprong

Al vroeg in de wedstrijd lieten de groenwitten zien waarvoor ze gekomen waren. Matts Bruining kreeg in minuut 1 al en mogelijkheid keeper Jelmer van der Meer bracht nog redding. Even later was het toch raak. Matts zag Brent de Groot vrij staan op de zestien en met een bekeken schuiver plaatste Brent de bal onhoudbaar in de hoek, 0 – 1 . Rechtsbuiten Ruben Visser zorgde daarna voor gevaar voor het doel van Theo Nota. Zijn voorzetten werden niet op waarde ingeschat door o.a. Eise Feenstra. Dat deed wel Matts Bruining aan de andere kant, want in de 23 e minuut prikte hij in een scrimmage de bal in de benedenhoek en dat betekende 0 – 2. Opnieuw gevaar van de “ youngster” over rechts. De vrij staande Jorrit Sjoerds zag zijn inzet geblokt. Jaldert Sjoerds alleen op doelman Nota af werd door laatstgenoemde de voet dwars gezet. Kansjes op de aansluitingstreffer waren er dus wel.

Prima 2e helft

Een breed opgezette aanval tussen uitblinker Patrick Amels en Dylan Drent leverde Zeerobben in het begin van de tweede helft een corner op, die door Drent ingedraaid werd. In de daarna ontstane mêlée van spelers maakte een verdediger hands. Jordy Torenbeek benutte dit buitenkansje onberispelijk en met de ruime 0 – 3 voorsprong kregen de Harlingers de gelegenheid vrijuit te spelen. Bij de Workumers leek het verzet wel gebroken en speelden daarna een verloren wedstrijd te meer daar achterin niets weggegeven werd. Mooie combinaties waarbij Amels vaak de inleider was leverden niet meer op dan kijkplezier voor de toeschouwers. Met David van der Pol als tussenstation kreeg Godert Attema een kans maar keeper Van der meer voorkwam erger voor de thuisploeg. Slotakkoord was nog voor Dylan Drent, na aangeven van Noah Redda belandde de met een curve ingeschoten bal buiten bereik van de doelman op de paal. De goed leidende jonge referee Bas Nigro liet de teams na 90 minuten inrukken, het werd ook kouder.

Rust

Zowel bij Workum als bij Zeerobben ontbrak om verschillende redenen een aantal vaste waarden. Zeerobben als ex- eersteklasser bracht meer ervaring en rust in het spel dan het uit derde klasse gepromoveerde erg jonge, maar ambitieuze Workum. Maar hopen dat ze in deze klasse blijven en kunnen uitgroeien tot een stabiele tweede klasser. Zeerobben mag stiekem weer omhoog kijken.

Scoreverloop : 0 – 1 ( 8 m. Brent de Groot ); 0 – 2 ( 23 m. Matts Bruining); 0 – 3 ( 53 m Jordy Torenbeek)

Zeerobben : Theo Nota; Max Faber; Valentijn van Laar; Brent de Groot ( 65 m Noah Redda ); Dylan Drent; Godert Attema; Ane Schaap ( 65 m David van der Pol); Matts Bruining ( 78 m. Joran van Kernebeek); Armando Zwart ( 78 m Sten Goïnga); Jordy Torenbeek; Patrick Amels

Foto’s: Bert Drent