WHC een maat(je) te groot

Als je na 5 minuten al tegen een 1 – 0 achterstand aanziet en door een super gemotiveerd WHC meteen vastgezet wordt, dan belooft dat een pittige pot te worden voor de mannen van trainer Zandink/ Janssen. Dat pas na een half uur de voorsprong verdubbeld werd, was te danken aan het missen van riante kansen door de thuisploeg. Paal, net over, redding van doelman De Vries. Na de 2 – 0 bleef Zeerobben achter de feiten aan lopen en moest vlak voor rust ook de 3 – 0 nog toe staan. Misschien hadden de groenwitten nog enige hoop kunnen putten uit de kleine marge, maar die hoop werd dus in minuut 45  de grond in geboord.

Vroege achterstand

Nog geen 5 minuten duurde het fanatieke offensief. Stef van Oene profiteerde van een verdedigingsfouten scoorde beheerst 1 – 0. Cyrus Boerman deelde een speldenprikje uit, schot in het zijnet. Zeerobben probeerde het wel, maar de eindpass ontbrak. Jelle Post deed wat al verwacht werd, hij pegelde vanaf de zestien haarzuiver in de bovenhoek, ook van de Zeerobbensupporters kreeg dit doelpunt een open doekje. Kort hierop een bal op de paal van Nathan Duim. De Harlingers kwamen goed weg en kregen zelfs tegen het eind van de eerste helft een mogelijkheid om de aansluitingstreffer de maken. Cyrus stak dwars over een paste op Dylan Drent. Keeper Jasper Kuiper pareerde de inzet van Drent ten koste van een corner. Uit de tegenaanval plaatste Beland Zend van afstand de bal in de hoek buiten bereik van Jacob de Vries. Een domper zo vlak voor de thee.

WHC weigert grote cijfers op scorebord te zetten

Na rust eenzelfde spelbeeld. Dominant voetbal van WHC en een wanhopig Zeerobben om de snelle voorhoede in toom te houden. De 4 – 0 ontstond op een ogenblik, dat de gasten aan een aanval dachten. Maar na een mispeer uit een vrije trap op eigen helft, kregen Zend en Van Oene alle ruimte, laatstgenoemde scoorde eenvoudig. Toen in de 60e minuut Jasper Bremmer uit een hoekschop 5 – 0 binnen kopte, dreigde een debacle voor de Friezen.  Opnieuw was De Vries een-sta-in-de-weg en stond bovendien het vizier bij menig speler van WHC niet meer op scherp. En verstandige wissel na 65 minuten van trainer Zandink, de licht geblesseerde Adnan Jarjour en Kristian Feenstra werden uit voorzorg gewisseld. Hun vervangers Martijn Adema en Finn Oosterdijk  vielen verdienstelijk in en zorgden met hun energie voor iets meer balans. Armando Zwart had voor de eretreffer kunnen zorgen, ware het niet dat zijn schot de paal raakte. Uit een passje van Marijn Helfferich kreeg David van der Pol nog een dot van een kans, maar ook hij deelde in de malaise en in plaats van af te drukken of aan te nemen produceerde hij een rollertje. Met name Zeerobben verlangde naar het eindsignaal en wist de achterstand te beperken.

Verlies geen schande tegen superieur WHC

Er valt de jongens van Zandink niks te verwijten, immers inzet was er voldoende, dit in tegenstelling tot voorgaande wedstrijd. Het te kort aan kwaliteit door op zes plaatsen wissels te moeten inbrengen wegens blessures van vaste krachten mag best als excuus aangevoerd worden. Maar misschien doe je de prestatie van WHC daarmee toch ook te kort. De hoop is gevestigd op de terugkeer van spelbepalende spelers, die we zullen nodig hebben volgende week zaterdag thuis tegen Burgum.

Zeerobben : Jacob de Vries; Stijn Schakenbos; Ane Schaap; Adnan Jarjour ( 65 m. Marijn Adema ); Armando Zwart; Kristian Feenstra ( 65 m. Finn Oosterdijk); Lútsen Smits; Marijn Helfferich; David van der Pol; Cyrus Boerman ; Dylan Drent

Scoreverloop  : 1 – 0 ( 5 m. Stef van Oene); 2 – 0 ( 29 m. Jelle Post ) 3 – 0 ( 45 m. Beland Zend) ; 4 – 0 ( 53 m. Van Oene); 5 – 0 ( 60 m. Jasper Bremmer)