Wel????? ………. Nee, toch niet!!!!

De verwachte spanning nam alleen maar toe naar mate de klok naar 16.30 uur kroop. Zeerobben ruim zestig minuten lang virtueel kampioen, maar hoe staat het op de andere velden is de prangende vraag rond 16.00 uur. Staat het nog gelijk in Heerenveen, breekt Leovardia de defensie van Leeuwarder Zwaluwen en pakt alsnog de noodzakelijke drie punten. Wat doet outsider Stiens tegen Sint Annaparochie. Op een gegeven moment stond zelfs Stiens op kampioenskoers. De mokerslag werd in Heerenveen uitgedeeld een kwartier voor het einde, 2 – 1 voorsprong tegen Bolsward. Einde verhaal voor de volgers. Heerenveense Boys terecht kampioen, maanden lang al koploper in de tweede klasse K, met als verrassende tweede Stiens. Ondanks een verdienstelijke 2 – 2 tegen GAVC moet Dronrijp een stapje terug doen. Leeuwarder Zwaluwen wint van ex-koploper Leovardia, die de grootste kanshebber was. Voor Leovardia rest de nacompetitie om promotie, net als voor Stiens en Zeerobben. Voor Leeuwarder Zwaluwen, Berlikum en VVI zal de strijd om behoud van het tweede klasserschap lang en zwaar worden bevochten in de nacompetitie. vv Heerenveen won de thuis wedstrijd tegen VVI met 3 – 1 en dat was toereikend voor rechtstreeks behoud in de tweede klasse.

Zeerobben vergeet de voorsprong uit te bouwen

De wedstrijd was nog maar net begonnen en daar was de eerste kans al voor Durk Ennema na scherpe pass van uitblinker Valentijn van Laar, keeper redt. De druk bleef uit een aantal corners ontstonden er kansen, Patrick Amels net over gekopt en redding van keeper Niels Kuperus op inzet van David van der Pol. Uit een verre ingooi van Max Faber werd de inzet van Ennema nog van de doellijn gehaald, maar de afvallende bal werd door  Godert Attema resoluut binnengeknald, na een kwartier 0 – 1 . Een rush van Max Faber na een prima onderschepping leek de 0 – 2 op te leveren. Godert Attema neemt goed aan en via een kluts kwam de bal voor de voeten van David van der Pol, vrij voor de keeper te gehaast over. David  op snelheid de zestien binnen stormend, zijn  schot ketste op de paal. Tiemen Landman had ook een rush tot de achterlijn, Kevin Huitema kwam net te kort. Een tweede kans door balverlies werd niet door Robin Semplonius op waarde ingeschat, Theo Nota en Joran van Kernebeek brengen redding. Semplonius van de acherlijn terug op Kevin Huitema vanaf de zestien vrije schietkans recht in de handen van Theo.

Hoeveel staat het bij…….??

De start van de tweede helft was andere koek. Zeerobben kwam niet meer over de middenlijn foutieve passes en sterk middenveld van de tegenstander. Het zocht om een goaltje en die kwam er dan ook. De volledig vrijstaande linksback Tiemen Landman prikte de bal langs Nota, 1 – 1 . Virtueel nu nummer drie achter Heerenveense Boys en de dan virtueel verrassende koploper Stiens. Kort op deze tegenslag herpakte Zeerobben zich. Een heerlijke dieptepass van Amels werd door David van der Pol meegenomen en hij verschalkte Kuperus, na een uur weer voorsprong 1 – 2. Invaller Jay de Vries sneed zich langs zijn opponent probeerde het zelf, keeper redt. Dan toch het onheil uit Heerenveen op 2 – 1 voorsprong. In de extra tijd pakte SWZ de achteraf misschien wel terechte 2 – 2. Jan Booi flitste langs  Brent de Groot en zijn voorzet op maat werd door Dani Mohamed goed afgerond, 2 – 2 . Maar dat maakte al niet meer uit De kampioensvlag kan bij Heerenveense Boys gehesen worden. Proficiat daarvoor.

Volgende week zaterdag 1 juni voor Zeerobben de eerste nacompetitiewedstrijd uit tegen FC Burgum.

Scoreverloop : 0 – 1 Godert Attema ( 16 m.); 1 – 1 Tiemen Landman ( 56 m.); 1 – 2 David van der Pol ( 60 m.); 2 – 2 Dani Mohamed ( 90 + 4 m.)

Zeerobben : Theo Nota; Max Faber ( 59 m. Patrick van der Veen); Jordy Torenbeek; Valentijn van Laar; Joran van Kernebeek; Wesley Tankink; Godert Attema; Patrick Amels ( Brent de Groot 74 m. ); David van der Pol (  Jay de Vries 65 m.); Durk Ennema ( Dylan Drent 65 m. ); Ane Schaap

Eindstand 2e klasse K

Foto’s : Bert Drent