We gaan de Voedselbank helpen!!

Beste mensen,

“De ene actie is nog niet afgelopen of de volgende begint alweer?”

Alvorens u nu al afhaakt vraag ik een ieder toch even door te lezen. Dank alvast!

Nog een week en dan wordt op 7 december de waardebonnenactie afgesloten. De organisatie heeft enorm haar best gedaan om alles in goede banen te leiden. Daarnaast hebben de jeugdleden zich van de goede kant laten zien en zijn massaal gaan verkopen. Op dit moment zijn de senioren nog bezig met de verkoop van de waardebonnenboekjes. 

Op 7 december zal de voorlopige opbrengst van deze succesvolle actie bekend worden gemaakt en ontvangen de jeugdteams hun bijdrage voor de teampot. Het zal ongetwijfeld een fantastische dag worden voor de leden van Zeerobben. Prachtig dat we dat met z’n allen voor elkaar gekregen hebben. 

Maar wat zou het toch mooi zijn om nog een stapje verder te gaan en het succes (nog) breder trekken. Het zou toch mooi zijn als niet alleen wij profiteren van acties maar dat ook andere mensen kunnen profiteren van acties die wij organiseren. Mensen die het misschien wel veel meer nodig hebben dan wij. Daarom is voor zaterdag 7 december de samenwerking gezocht met de voedselbank “De helpende hand”.  Deze voedselbank is werkzaam in Harlingen en de Waadhoeke. Het doel van de voedselbank is mensen bij te staan door voedselpakketten beschikbaar te stellen in een periode waarin dat heel erg nodig is. Weet dat deze voedselbank 225 huishoudingen in onze regio ondersteunt door eenmaal per twee weken een voedselpakket beschikbaar te stellen. Het is echter elke keer weer een hele toer om die pakketten gevuld te krijgen zo liet de voedselbank ons weten. Er is met name behoefte aan houdbare producten zoals rijst, pasta, blikgroente, koffie en thee. 

Dit alles heeft ons doen besluiten om op 7 december de voedselbank te gaan helpen en houdbare producten in te gaan zamelen. Er komen die dag (voor velen laatste speeldag van dit jaar) veel mensen naar onze kantine/ons complex en wat zou het toch mooi zijn als iedereen, van groot tot klein, iets mee neemt. Vrijwilligers van Zeerobben staan dan klaar om de producten in ontvangst te nemen en zorgen ervoor dat alles afgeleverd wordt bij de voedselbank. 

Waar is behoefte aan en wat kunt u meenemen:

Macaroni/spaghetti                                    Droge mix voor macaroni & spaghetti

Zilvervliesrijst                                             Aardappelpuree

Pannekoekmix                                           Soep in blik (geen glas)

Groente in blik (geen glas)                       Broodbeleg (jam, pindakaas, appelstroop)

Koffie/koffiefilters                                      Thee

Ontbijtkoek                                                Tandpasta/handzeep/haarshampoo

DE-punten voor de voedselbank

Koffie staat voor een moment van ontspanning, even tot jezelf komen en gezelligheid. Koffie is echter een zeldzaam product voor voedselbanken, omdat het lang houdbaar is en bijna nooit wordt ‘afgeschreven’. Het komt (te) weinig voor in voedselpakketten, maar wordt wel buitengewoon gewaardeerd. Elk jaar houden de Nederlandse voedselbanken in december een inzameling van D.E.punten, welke Douwe Egberts vervolgens aan het begin van het nieuwe jaar omzet in pakken koffie. Ook voedselbank “de Helpende Hand” doet aan deze actie mee en  hoopt straks heel wat koffie voor de punten terug te krijgen voor haar klanten. Dus ook als u nog D.E. punten in de la heeft liggen…lever ze bij ons in. 

Wat zou het toch fantastisch zijn als wij hiermee veel mensen kunnen helpen. Let wel: alles is geheel vrijblijvend. Wij verplichten u tot niets. Mensen die niet mee willen doen omdat we net een actie achter de rug hebben? Prima, alle begrip daarvoor maar ik weet zeker dat er velen zijn binnen onze “groen-witte familie” die deze actie wel willen steunen en komende week even rekening houden met de voedselbank als ze hun boodschappen gaan doen. 

Ik wil deze actie van harte bij u aanbevelen en hoef het belang en noodzaak niet verder uit te leggen. Mochten er nog mensen zijn die op 7 december willen helpen met inzamelen, zou dat mooi zijn. We starten om 08.00 uur en stoppen om 14.00 uur. Mocht je willen helpen (max 2 uurtjes) laat het me even weten via mail of appje, dan wordt je ingedeeld.

Mede namens de voedselbank alvast heel erg bedankt voor jullie steun en laten we hopen dat 7 december niet alleen een succesvolle dag wordt voor ons maar ook voor de voedselbank!  

Tot 7 december!

Namens de zmvv Zeerobben

Frans Bode

06-21952413
fransbode@home.nl