Voorbeschouwing Zeerobben – VVI

Onvoorspelbaar

Twee beslissingen in de tweede klasse K staan vast. Joure is gedegradeerd en voor Burgum is het een kwestie van tijd voordat de kampioensvlag gehesen kan worden De enige club die daarop nog theoretisch invloed kan hebben is het op stoom gekomen Leovardia. Zaterdag in Leeuwarden kan Leovardia zich naar een periodetitel spelen, ja juist …tegen Burgum. Hoe het restant van deze rommelige, maar spannende competitie afloopt is niet te voorspellen.

De tegenstander van Zeerobben is het moeilijk te bespelen VVI uit Idskenhuizen. Ze staat op de 9e plaats en met 28 punten uit 21 wedstrijden in de gevarenzone. Er zal haar alles aangelegen zijn om in Harlingen resultaat te behalen. Wisselvalligheid is kenmerkend voor dit voetbalseizoen van de bezoekers. Thuis werd afgelopen zaterdag echter Hardegarijp teruggewezen. In de uitwedstrijd kwamen de groenwitten na een 2 – 0 achterstand knap terug in de tweede helft. Eigenlijk hadden ze de winst in de slotfase nog kunnen pakken.

Voor Zeerobben is er al wel meer lucht, maar het mag gek klinken ook met 33 punten en nog 4 duels te gaan is er geen zekerheid. De afgelopen twee wedstrijden hebben de mannen van trainer Konings met veel inzet de overwinning gepakt. Tegen een opponent als VVI  zal ook alles uit de kast gehaald moeten worden om te winnen. Gezien de belangen zal er gestreden worden op het scherpst van de snede. Het wordt spannend. We hopen op een sportief en aantrekkelijk duel.