Voorbeschouwing Zeerobben – Pelikaan-S

Kan Zeerobben een vervolg geven op de goede start na de winterstop?

De vraag stellen is hem beantwoorden, we zullen het niet eerder weten dan zaterdag aanstaande tegen vijven. Verrassende uitslagen zijn eigenlijk de regel in de eerste klasse E. Het grote Oranje Nassau Groningen vindt zijn Waterloo tegen Pelikaan S in het luttele Oostwold (gemeente Leek) pal ten oosten van stad Groningen middels een penalty in de slotminuut. 

Vijf teams, waaronder de opponent van zaterdag, staan in de top met slechts twee punten verschil met de verrassende koploper Noordscheschut. Onderin begint vv Groningen zich ook te roeren door de eerste overwinning op Leeuwarder Zwaluwen. De spanning onderin en bovenaan in deze competitie geeft aan hoe de onderlinge verhoudingen zijn.

Vorig jaar september verloren de groen witten met 3 – 2, in de extra tijd maakten de Groningers nog de winnende treffer. De gasten uit Oostwold waren slimmer en efficiënter en wonnen dan ook verdiend. Voor het tweede jaar in de eerste klasse doen de mannen van trainer Jan Schulting het uitstekend. Met twee keer winst na de stop, uit tegen PKC, zal het voor Zeerobben dan ook niet eenvoudig worden om deze taaie tegenstander te verslaan. Wel heeft de ploeg van trainer Postma het zoet der overwinning mogen smaken en dat kan dienen als doping voor de komende wedstrijd.

Met de steun van de vele trouwe supporters kan het een van de vele leuke surprises worden. We heten onze gasten uit Oostwold van harte welkom en hopen op een sportief en aantrekkelijk duel.

1 Reactie

Reacties zijn gesloten.