Keimpe Brander en Ruben van der Pol nieuwe trainers Zeerobben 019-1

Met ingang van het seizoen 2020/2021 zullen Keimpe Brander uit Heeg en Harlinger Ruben van der Pol  de technische begeleiding verzorgen van het ‘vlaggenschip van de jeugd’, Zeerobben O19-1.

Toen Niels IJben aangaf door privéomstandigheden geen trainer meer te kunnen zijn van de O19 was dit aanleiding voor de TC van de jeugd de zoektocht te beginnen naar een geschikte opvolger. Een ‘zoektocht’ werd het uiteindelijk want de TC is kritisch en wil  het beste voor de spelers. Uiteindelijk kwamen ze uit bij de combi Keimpe (22)en Ruben (22).

Keimpe Brander woont, is trainer en voetbalt zelf in Heeg. Hij begon als speler bij de F-jes, doorliep alle selecties van de jeugd bij de rood-witten en speelt nu in Heeg 1. Al vroeg werd hij ook trainer van achtereenvolgens F2, E1, D3, C1 en twee jaar de O17-1. Dit jaar traint hij het 2e elftal van de senioren, heeft het diploma UEFA C (TC 3) en heeft de ambitie te trainen op 2e, 3e Divisie-niveau jeugd. Keimpe vindt zijn motivatie in het kunnen beïnvloeden van de ontwikkeling van kinderen en brengt dit in de praktijk in zijn passie voor voetbal en als (toekomstig) sportdocent. Hij zit in zijn laatste jaar op de Academie Lichamelijke Opvoeding en is inmiddels al op zoek naar een baan. Die persoonlijke ontwikkeling loopt als een rode draad door de trainerscarriere van Keimpe want door de jarenlange ervaring bij diverse voetbalscholen heeft hij bij Heeg een eigen voetbalschool voor O8, O9 en de O10-spelers van de club OHH (Oudega, HJSC, Heeg). “ Ik vindt het geweldig om invloed uit te kunnen oefenen op de ontwikkeling van kinderen”. Het is mooi om te zien hoe snel die ontwikkeling kan gaan als er voldoende individuele aandacht is” aldus de nieuwe jeugdtrainer. Naast persoonlijke ontwikkeling wil Keimpe ook heel graag met een teamprestatie goede resultaten neerzetten, wat voor een trainer uiteraard een welkome eigenschap is!

Vanwege zijn eigen voetballoopbaan zal coaching van Zeerobben bij uitwedstrijden niet altijd mogelijk zijn, vandaar een combi met Ruben van der Pol. Ruben is een Zeerob ‘pur sang’, begon als 5-jarige bij de Waddenrobkes en speelde daarna in alle jeugdselecties  en 2 jaar in Zeerobben 2. Ruben heeft ook een jarenlange ervaring als trainer in het jeugdvoetbal door achtereenvolgens F1, B2, B3, E4, MO11, A3 en nu 12-1 te trainen. Hij heeft het trainersvak ‘in de vingers’ en wil zich daar ook graag verder in ontwikkelen. Mogelijk in de toekomst ook in de vorm va het volgen van een UEFA C maar eerst samen met Keimpe via de mooie uitdaging ‘Zeerobben O19-1’. Ruben volgt momenteel de HBO opleiding bedrijfseconomie  en hoopt die dit jaar af te ronden en zal ook daarin werk gaan zoeken.

Opmerkelijk zijn de overeenkomsten tussen beide trainers: beide 22 jaar, het doorlopen van alle jeugdselecties van hun club, trainer geweest van allerlei leeftijdsgroepen en afstuderend op een HBO-opleiding.

Zeerobben is maar wat blij met deze enthousiaste en ambitieuze trainers die de spelers individueel maar ook als team optimaal willen laten ontwikkelen en wenst hun daarbij veel succes en plezier!