Voorbeschouwing Zeerobben – Leeuwarder Zwaluwen

Bijzondere Derby in tijden van Corona

Wat een heerlijke partijvoetbal met een enthousiast publiek zou moeten worden, zal een klinische editie worden van een altijd levendige derby.  “The show must go on”, maar waar dit soort wedstrijden juist de kers op de taart moet zijn voor een voetbalvereniging, zal nu de ambiance kil en onwerkelijk zijn. Is dit waar amateurvoetbal voor bedoeld is? De entourage met supporters van beide zijden zijn eigenlijk onontbeerlijk, toch besloot de KNVB te spelen in alle categorieën van laag te hoog. De verrichtingen van het eerste  elftal zullen wel via twitter, Zeerobben TV en Radio Stad Harlingen te volgen zijn. 

Terug naar de voorbeschouwing. De tegenstander van zaterdag 3 oktober , Leeuwarder Zwaluwen, heeft een vreemde start van de competitie gehad. Onder de koude douche in het eerste duel in Groningen, tegen Oranje Nassau Groningen met 7 – 1 onderuit, tot een prima resultaat door met 3 – 2 van Winsum te winnen. In de voorbereiding vielen de resultaten wat tegen en ook in de poulefase voor bekervoetbal behaalden de Sweltsjes slechts één puntje en daardoor uitgeschakeld voor de knock-outfase. Toch mag je de blauwhemden van Carlo Rietdijk niet onderschatten. Zij hebben zich knap hersteld en staan met deze drie punten boven het puntloze Zeerobben.

Puntloos maar niet hopeloos. Zeker niet kun je wel zeggen, gezien het voetbal van afgelopen zaterdag in Groningen, waar afgezien van de laatste minuten Zeerobben toch het meeste aanspraak mocht maken op de punten die nu in Groningen bleven. Er valt dus genoeg te genieten zaterdag, maar dan zal je het moeten doen met de bovengenoemde verslaggeving. De vraag is echter hoe zal deze zeldzame sfeer bij de spelers uitwerken. Je wilt als speler je kwaliteiten vertonen, maar voor wie doe je het? Voor de “die- hards” die stiekem in de bosjes iets van de wedstrijd proberen mee te krijgen?

De hoop is, dat dit pandemonium over 3 weken voorbij zal zijn. De pandemie zal dan beteugeld moeten worden door het gedrag van ons als burger van Nederland en ook als supporters van Zeerobben en Leeuwarder Zwaluwen.   3 oktober zal op voorhand een memorabele voetbalzaterdag worden in de geschiedenis van het gehele voetbalcircus, van groot tot klein.

Zeerobben toch live te zien

Er zitten in eerste instantie minimaal 3 weken aan te komen dat er geen publiek mag worden toegelaten op de amateurvelden. Dus ook op het Oostersportpark bij Zeerobben niet. Maar dat betekent nog niet dat je Zeerobben niet live kunt volgen. Zeerobben heeft namelijk Usportfor (voorheen Uscout) beschikbaar op het hoofdveld. Dat betekent heel simpel dat alle wedstrijden op het hoofdveld live te volgen zijn. Vaste gebruikers weten al hoe het werkt, maar de huidige omstandigheden maken dat er ongetwijfeld meer belangstelling voor de beelden gaat ontstaan door nieuwe gebruikers.

De beste manier is via een PC, dan kan er groot beeld ingeschakeld worden en heb je verreweg het beste zicht op de wedstrijd. Maar het is ook mogelijk om via smartphone/tablet te kijken. Klik HIER voor Zeerobben TV.