Voorbeschouwing Zeerobben – FC Burgum

 Start competitie  tegen ambitieuze debutant

De eerste confrontatie na een onbevredigend afronding van de zo plotseling afgebroken competitie 2019/2020. En dat tegen de gedoodverfde kampioen van de tweede klasse, die niet de vlag mocht uitsteken om dat te vieren. Gefrustreerd, maar ook blij met de uitkomst namelijk promotie naar de eerste klasse, zullen de Harlingers een tot op het bot gemotiveerd team in het Oostersportpark zien aantreden.

Fusieclub Burgum ( Bergum zondag- en BCV zaterdagvoetbal   ) zijn het seizoen 2020/2021 voortvarend gestart met 3 x winst in de beker.  Met de bekende trainer Henk  Konings aan het roer zullen zij ook in de eerste klasse hun ambities willen waar maken. Versterkt met o.a. de komst van Robert Stelpstra ( ex Harkemase Boys ) en Rienk de Haas ( ex Broekster Boys ) zullen zij zeker  mee kunnen strijden om de bovenste plaatsen.

Ook Zeerobben mag spreken van een geslaagde start (winst op LSC 1890, FVC  en gelijkspel tegen Kollum ). Daarbij opgemerkt, dat trainer Zandink en zijn assistent Drewes Jansen een ruime keuze hebben uit zeer gemotiveerde en gelijkwaardige spelers. De concurrentie in de selectie is groot. Met verschillende opstellingen in de verschillende wedstrijden zal de uiteindelijke elf van zaterdag aanstaande voor menigeen een verrassing zijn. Afgelopen zaterdag kon je misschien wel de contouren van het sterkste vlaggenschip zien. Maar Zandink heeft ervaring genoeg om de juiste elf tegen deze sterke tegenstander op te stellen. We zullen het zien.

We heten natuurlijk onze gasten uit Burgum van harte welkom op het Oostersportpark en hopen op een mooie en sportieve wedstrijd, waarin we alle toeschouwers waarschijnlijk ten overvloede willen wijzen op de coronaverplichtingen.