Entreebeleid Zeerobben – FC Burgum

Aanmelden voor de wedstrijd Zeerobben – FC Burgum kan nog tot en met vrijdagavond, dus ook belangstellenden die pas kunnen reageren na verschijnen van de Harlinger Courant van vrijdag zullen wij nog een plekje geven. Mits natuurlijk het maximum aantal nog niet is overschreden. Op het moment van schrijven van dit bericht is dat nog niet het geval, maar dat kan al snel anders zijn.
Mail: secretaris@zeerobben.nl.
Zolang je geen tegenbericht van ons hebt ontvangen, ben je toegelaten en zal er een kaartje voor je klaarliggen.

Van onze gasten uit Burgum hebben wij inmiddels bevestiging dat hun 55 kaarten zijn uitverkocht. Dat vinden we mooi, maar het houdt ook in dat wij daar geen extra kaarten voor onszelf meer van terug krijgen.

Let wel! Denk niet dat je in een uitzonderingspositie zit en dat jij je niet hoeft aan te melden. Dat is per definitie niet zo. Iedereen moet zich aanmelden, ook al heb je nog zoveel recht op gratis entree. Je moet een kaartje kunnen tonen om naar binnen te mogen. Vraag niet aan onze stewards (dat zijn ook gewoon vrijwilligers!) om daarin onsympathieke keuzes te moeten maken.

Kaartjes
Voor alle aangemelde personen worden kaartjes op naam gemaakt. Die kaartjes liggen vanaf zaterdagmorgen 10.00 uur klaar in het clubhuis, waarschijnlijk op het wedstrijdsecretariaat, maar anders staat het wel duidelijk aangegeven. We verzoeken iedereen zoveel als mogelijk om zaterdagmorgen zijn/haar kaartje persoonlijk al af te halen, dit vooral om drukte bij de uitgifte in de middag te voorkomen.
Kun je ’s morgen beslist niet even langskomen? Vanaf een uur voor de wedstrijd (vanaf 14.00 uur dus) kunnen de kaartjes worden afgehaald, buiten op het plein tegenover de hoofdingang van het clubhuis. Vermijd hierbij drukte en rijen, houd afstand.

Bezoekers die recht hebben op gratis toegang krijgen een kaartje op naam. Met dit kaartje ga je door het toegangshek aan de linkerzijde bij de hoofdingang van het A-veld. Daar staan onze stewards ter controle. Laat je kaartje zien en bewaar het, want je hebt het weer nodig voor de tweede helft!

Bezoekers die nog moeten betalen aan de kassa krijgen een ander kaartje, dat ze moeten tonen aan de kassa bij Sawe Weever. Dat kaartje is voor Sawe het bewijs dat je was aangemeld en naar binnen mag (tegen betaling van €5,00 uiteraard). Met dit kaartje ga je door de (smalle) rechterpoort en toon daar je kaartje aan de steward. Bewaar ook dit kaartje voor de tweede helft!

Iedereen die binnen is door de hoofdingang gaat vervolgens natuurlijk nog even bij Nel Kingma langs voor het kopen van een programmaboekje met verloting. Wel even doen mensen! Er zijn leuke prijzen te winnen en de opbrengst van de verloting hebben we keihard nodig om de kosten van deze speciale operatie te betalen.

Tribune
Mensen die een plaatsje op de tribune gereserveerd hebben, krijgen een speciaal kaartje waaruit dat duidelijk blijkt. Bij de tribune staat wederom een steward ter controle en om je naar je plaats te wijzen. Bezoekers uit één huishouden kunnen naast elkaar zitten, anderen moeten op de aangewezen plaatsen blijven zitten. Bewaar ook hier weer je kaartje voor de tweede helft!
Geen tribunekaartje?: kom daar dan niet. De staanplaatsen voor de tribune langs het hek zijn uiteraard wel beschikbaar.

Langs het veld
We vragen onze gasten uit Burgum om na binnenkomst door de hoofdingang linksaf te slaan, dan rechts langs de lange Oostzijde door te lopen tot voorbij de middenlijn. Vanaf dat punt tot aan de hoek is bestemd voor de uitsupporters, het uitvak zogezegd. Laat hen die ruimte, hoe minder we supporters uit Harlingen mengen met supporters uit Burgum, hoe minder risico op verspreiding van het Coronavirus, dat is de gedachte.

Thuissupporters kunnen naar believen een plekje langs het veld zoeken. Maar…….houd je a.u.b. aan die 1,5 meter. Het is eigen verantwoordelijkheid, waarbij we nogmaals dringend vragen: claim niet je eigen ruimte, maar gun de ander die ruimte waar hij/zijn recht op heeft.

Kantine/terras
Iedereen die op enig moment de kantine of het terras betreedt (denk om de looplijnen!!!!), dient te voldoen aan de hygiënevoorschriften (handen wassen/reinigen) en zijn naam en telefoonnummer achter te laten op de daarvoor aanwezige lijst. Dit hoef je slechts eenmalig te doen, maar doe het wel!
Nog eenvoudiger:
Mensen met een smartphone kunnen buiten al de QR code scannen, de paar vragen beantwoorden en dan sta je ook geregistreerd voor bezoek aan kantine en terras. Ook dit hoef je slechts eenmalig te doen.

Dat is het voor nu. We vragen op voorhand jullie begrip voor zaken die mogelijk wat minder vlot of plezierig verlopen. Het is ook voor ons een test. Samen moeten we het klaren, samen gaan we het redden.

Tenslotte: wees welkom, geniet van een hopelijk mooie en spannende pot voetbal. Forza Zeerobben