Voorbeschouwing Zeerobben – Balk

Zeerobben tegen verrassend sterk voor de dag komend Balk

Verrassend, omdat in de laatste zes wedstrijden 5 x winst werd behaald en 1 x gelijk thuis tegen ON Groningen, de duels daarvoor leverde één schamel puntje op. Uit tegen Winsum en Drachtster Boys, toch niet de minsten,  1 – 2 respectievelijk 1 – 3 winst. Dus ook in de uitduels is  de equipe van Jan  Bruin een niet te onderschattende tegenstander. Sterkhouders in dit degelijke team scharen zich o.a. onder de namen Altenburg, Altena. Maar je zou de rest te kort doen. Kortom een hechte familieclub, waarvan je maar moeilijk kunt winnen. Dat blijkt voor Zeerobben ook te gelden. Uit 2 – 2  en thuis in de laatste wedstrijd van het vorig seizoen 4 – 3 winst. Een echte topscoorder is tot nu niet aan te wijzen. Maar het collectief bepaalt hier  de winst.

Zeerobben kan nou ook niet spreken van een absolute topschutter. De targetman David van der Pol zit al een aantal duels te wachten op een, niet alleen voor hem, zo broodnodig doelpunt. Hard werken maar krampachtig in de afwerking, geldt voor de gehele voorhoede. Exemplarisch hiervoor was de confrontatie tegen ON Groningen, 100 % kansen maar scoren ho maar.  Voetballend valt er genoeg te genieten, maar je komt er geen streep mee verder als je geen doelpunten maakt. Trouwens één is al voldoende voor drie punten als het achter maar dicht blijft. De noodzaak om een driepunter in Harlingen te houden zal voor iedereen wel duidelijk zijn, maar zo eenvoudig is dat niet tegen dit compacte Balk. Je kunt wel zeggen” we moeten weer eens winnen “, maar de ervaring leert dat “sizzen is neat, mar dwaan is een ding “ ( frysk of zo). Laat dat dan maar de leuze zijn voor de komende zaterdag.

We verwachten veel Balksters op het Oostersportpark. Samen met de trouwe aanhang van Zeerobben kan het een sfeervol duel worden.