Voorbeschouwing Zeerobben – Balk

Zeerobben ontvangt oude bekende

De enige winterse neerslag van 2023 was er in maart de oorzaak van dat de vastgestelde wedstrijd Zeerobben tegen Balk moest worden afgelast. Voor aanstaande zaterdag is deze inhaalwedstrijd opnieuw vastgesteld. Op een belangrijk moment in deze spannende competitie, wie speelt zich definitief uit de gevarenzone. De thuisclub heeft 2 punten ( 25 om 27 punten uit 17 wedstrijden) meer dan de bezoekers uit Balk. Bij winst sluit Zeerobben zich aan bij de achtervolgers op kampioenskandidaat Burgum.

In de uitwedstrijd werd het 0 – 0 in een duel waarin weinig te genieten viel. Zeerobben kende in de start na de winterstop een prima periode. Helaas was maart een teleurstellende maand met 3 nederlagen. April begon Zeerobben tijdens het duel in Grou voortvarend, maar liet GAVC toch nog langszij komen in de slotminuut. Er waren echter wel tekenen van herstel en dat geeft hoop voor de komende zaterdag. Balk zal er alles aangelegen zijn om zich uit de brede middenmoot te spelen om in ieder geval buiten de gevarenzone van de 5 als laatste gekwalificeerden te blijven.

Zeerobben weet wat haar te doen staat. Drie punten pakken om weer wat opgeluchter te kunnen ademhalen. We verwachten ook uit Balk flinke publieke belangstelling en heten hen, bestuur, staf en selectie van harte welkom op het Oostersportpark in Harlingen. Eveneens kunnen de mannen van Konings/Janssen verzekerd zijn van de steun van de vaste supportersschare. We hopen op een mooie, attractieve wedstrijd en bovenal sportieve wedstrijd.