Voorbeschouwing Winsum – Zeerobben

Wie vindt aansluiting bij de kopgroep?

Die vraag zal aanstaande zaterdag in Winsum beantwoord worden.  Beide teams hadden een bliksemstart, maar verspeelden de afgelopen weken de nodige punten om mee te spelen voor de eerste periode. Winsum deed vorig jaar lang mee om de prijzen. Ze wonnen een periodetitel en deden lang mee in de KNVB-Beker. De periode leidde niet tot promotie, strafschoppen beslisten over het lot tegen Noordscheschut. In de beker in de halve finale, tegen VEV ’67, moesten de Winsumers in de penalty-reeks het hoofd buigen. Met een prima derde plek eindigden de tegenstanders van komende zaterdag in seizoen 2018/2019.

In de beide duels  in dat voetbaljaar waren ze behoorlijk aan elkaar gewaagd. De thuiswedstrijd werd met een 2 – 2 afgesloten, een terechte uitslag was de conclusie van beide verslaggevers. In Winsum werd opnieuw een enerverende partij op de grasmat gelegd, waarin het venijn in de staart zat. Leek Winsum vlak voor tijd alsnog het verdiende punt te pakken 1 – 1 , daar troefde Zeerobben in de slotseconden middels een kopballetje van goudhaantje Yander Zandbergen de thuisclub nog over en ging met de drie punten naar Harlingen terug.

Voor zaterdag mag, gezien het verleden, een lekkere pot voetbal verwacht worden. Beide teams hebben al aangetoond prima te kunnen voetballen. Nu de doelpunten nog. De mannen van trainer Arjen Postma kunnen weer rekenen op de steun van een telkens groeiende supportersschare.