Voorbeschouwing Olde Veste – Zeerobben

Valt er voor Zeerobben iets te halen bij de koploper?

Op basis van de laatste drie thuiswedstrijden van Olde Veste tegen Broekster Boys, Lwd. Zwaluwen en Winsum zou je de conclusie kunnen trekken dat Zeerobben best in dat rijtje van gelijke spellen terecht kan komen.  De gedoodverfde kampioenskandidaat uit Steenwijk pakte afgelopen zaterdag echter uit bij concurrent Pelikaan S met een overtuigende overwinning. En dat, terwijl Zeerobben zijn tanden stuk beet op Leeuwarder Zwaluwen, een directe concurrent in de strijd tegen degradatie. Logischerwijs wordt het voor Zeerobben in Steenwijk dus een loodzware opgave.

In de thuiswedstrijd begin oktober verloor Zeerobben met 2 – 3. Deze overwinning van Olde Veste was verdiend, maar kwam pas in blessuretijd tot stand. Daarna belandde Zeerobben in een neerwaartse spiraal met een reeks krappe verliespartijen. De afgelopen weken wordt Zeerobben in extreme mate geteisterd door een blessuregolf. In Leeuwarden stond de helft van de vaste selectiespelers langs de kant en toch was Zeerobben zeker in de eerste helft niet de mindere.

Uitwedstrijden tegen Olde Veste leverden in het verleden regelmatig opmerkelijke uitslagen op. Zo werd er 3 seizoenen geleden met 8 – 0 verloren en het seizoen daarop namen de groenwitten revanche met een 1 – 5 overwinning. De koploper, 5 punten los, zal met nog zes wedstrijden te gaan beslist 100 % voor de winst gaan. Toch kun je gezien de bovenstaande uitslagen ook Zeerobben kansen toedichten, al was het in navolging de andere Friese clubs en Winsum maar één puntje.

Zaterdag 7 mei

Olde Veste – Zeerobben

Aanvang 15.00 uur

Sportpark Parallelweg Steenwijk

Programma

                                              7-mei-2022
FC Burgum VV Groningen
Drachtster Boys VV Balk
Leeuwarder Zwaluwen Blauw Wit ’34
d’Olde Veste ’54 Zeerobben
CVV Oranje Nassau G Broekster Boys
PKC ’83 VV Winsum
WHC VV Pelikaan S