Voorbeschouwing Noordscheschut – Zeerobben

Zeerobben sluit wisselvallig 2019 af tegen Noordscheschut

Je kan het kalenderjaar met een blos op de wangen van voldoening afsluiten als je in zo’n laatste duel een resultaat kunt neerzetten. Het zou meteen een heerlijke aanzet zijn voor het trainingskamp begin januari in Girona. Je zou het de jongens zo gunnen, die binnen zowel als buiten het veld aardig zijn. Misschien was het een leermoment  van het team van Jan Bruin om de strijdwijze enigszins te wijzigen en je eigen wedstrijd te spelen zonder reactie op intimidatie van de tegenstander en je neerleggen bij de beslissingen van het arbitrale trio. De afgelopen duels leverden vaak hetzelfde verhaal op. Afgetroefd op slimheid, felheid en hardheid. Blijven voetballen, want daaraan ontbreekt het niet, blijft dan wel het devies, maar …………………

Noordscheschut is dan wel weer een tegenstander, waartegen Zeerobben het altijd moeilijk heeft. Laatste confrontatie eindigde in een 3 – 1 nederlaag, met daarbij de opmerking, dat Zeerobben legio kansen kreeg. Noordscheschut had het geluk aan hun zijde en maakte 3 lucky goals en de groenwitten kregen niet wat ze verdienden. Dat hebben we deze competitie vaker  gehoord. In de competitie staat Noordscheschut op een verdienstelijke 7e plek met nog een wedstrijd tegoed ( uit tegen PKC) . Met de minst gepasseerde defensie van de eerste klasse E hebben ze het verdedigend goed staan. Met Nick Koster hebben ze een schutter van formaat in hun gelederen, hij zorgde voor de helft van de totale productie van 17 doelpunten.

Zeerobben heeft zaterdag een klein duwtje in de rug nodig om dat te doen wat van hen verwacht mag worden. Goed voetbal, maar ook het beetje geluk ( dat duwtje ) waaraan het tot nu toe heeft ontbroken. Er zullen weer vele supporters de verre reis naar Noordscheschut ondernemen om hun trots te ondersteunen.

Zaterdag 14 december

Noordscheschut – Zeerobben

Aanvang 14.30 uur