Voorbeschouwing met muziek…

Zeerobben moet punten pakken.

Hoe je het ook wendt of keert, maar met 3 uit 9 staat  Zeerobben stijf onderaan. De tegenstander van zaterdag is Leeuwarder Zwaluwen. De laatste keer, oktober 2020, leverde een ruime 5 – 0 winst op. Een toen tegenvallend Leeuwarder Zwaluwen bleek kansloos. 

De duels tussen beide Friese clubs staan altijd garant voor veel doelpunten en aanvallend voetbal. Dat belooft dus voor zaterdag spektakel. Ook de Leeuwarders zullen de punten hard nodig hebben. Met 9 uit 9 staan ze er wel beduidend beter voor. Maar ja bij winst van de thuisclub is het verschil nog slechts 3 punten, terwijl de bezoekers met 3 punten een flink gat zouden kunnen slaan en zouden aanhaken bij de grote middenmoot.

Na het duel tegen vv Groningen heerste een licht optimisme bij de groen witten. Fris en agressief in een mengeling van zeer ervaren en piep-jong. Elke ploeg heeft te kampen met afwezigheid van een flink aantal basisspelers om verschillende redenen, Zeerobben dus ook. Je zult het moeten doen met de spelers die fit genoeg zijn en speelgerechtigd zijn. Je kunt altijd wel een excuus vinden, maar voorlopig laten trainers Zandink/Janssen zich daarop niet voorstaan. Eerste helft van afgelopen zaterdag gaf zoveel leuk, aanvallend voetbal, daarop voortbordurend liggen er zeker kansen voor de Harlingers.

En vanwege alle versnellingen mag er ook weer meer. Laten we dat meteen maar vieren. Daarom is er na afloop van de wedstrijd live-muziek van Wijtze  in de kantine. Dit is mogelijk gemaakt door de businessclub van Zeerobben.