Voorbeschouwing Drachtster Boys – Zeerobben

Cruciaal duel

Na een verplichte rustperiode (twee keer werd het duel uit tegen PKC afgelast) mogen de mannen van trainer Postma weer aan de bak voor de competitie. Tegenstander van zaterdag 7 maart is Drachtster Boys. Na een paar nederlagen en trainerswissel van de Drachtsters, herpakten de mannen van trainer Lùtzen Nijboer zich juist in het duel in Harlingen.

Daarna pakten ze soms verrassende winst, maar ook onbegrijpelijk verlies. Met 18 punten en een wedstrijd meer gespeeld staat Dr Boys slechts drie punten boven de Harlingers. Je zou dus weer kunnen spreken van een zes-punten wedstrijd. Want onderin begint het echt wel spannend te worden. Broekster Boys sprokkelde mooie driepunten uit tegen Balk. PKC staat daar net onder en de rode lantaarndrager vv Groningen is ook met een inhaalrace bezig. Eens te meer  wordt het zaterdag een cruciaal duel.

In Harlingen werd met 0 – 1 verloren in een wedstrijd, waarin Dr Boys gestolen punten meenam. Waar iedereen zat te wachten op de voorsprong voor Zeerobben, daar maakte Sicco Brouwer in de slot minuut de 0 – 1 . Zeer zuur, maar dat is ook voetbal.

Zeerobben maakte na de winterstop een goede start en had dat graag een vervolg willen geven tegen PKC, de reden dat dit niet door ging is bekend. Als de aanpak hetzelfde is als in de thuiswedstrijd, dan behoort een resultaat zeker tot de mogelijkheden. In oefenpartijen konden de lang geblesseerden het wedstrijdritme weer opdoen. De keuze is groot en trainers Janssen/Postma mogen gaan puzzelen.