Ongekende trainersdiscussie leidt tot een wedstrijd met twee gezichten

Schrikkelzaterdag mochten de boys van JO13-1 weer eens aantreden voor een wedstrijd in de competitie. De eerste 2 wedstrijden werden geheel tegen de verwachting in, jammerlijk verloren. Tijdens de pauze van de voorjaarsvakantie konden de jongens even tot zichzelf komen en na het bezoek aan een gerenommeerde klankschaaltherapeut in het dorpje Raar stonden de neuzen hopelijk weer dezelfde kant op.

Niet lang na het bezoek volgde een bericht van de KNVB met de strekking dat plezier belangrijker is dan de stand op de ranglijst en dit bericht zorgde voor een pittige discussie bij de technische leiding van JO13-1, maar daarover later meer.

Eise en Boyd waren afwezig deze zaterdag. Eise was met Hilbrand al wadlopend naar Terschelling gegaan om een nieuwe sloep op te halen bij Lies en Boyd was nog niet helemaal hersteld na een gemene tackle van een chakra bij de klankschaaltherapeut. Brooklyn leek terug, maar de laatste test donderdagavond wierp hem een beetje terug in het herstelproces. Echter, door het aanschuiven van Justin konden we toch met 12 naar Joure toe.

Zoals gezegd een wedstrijd met twee gezichten. De eerste helft zouden de boys op de ouderwetse manier gaan spelen. De 5e versnelling en niet lager in de kortst mogelijke lijn met het gebruikelijke tikkie-takkie de tegenstander scheel tikken en op de heenweg werd onderling al afgesproken wie de goals zouden gaan maken. Ondanks de aanwezigheid van Jorge die overigens voor beide partijen enigszins hinderlijk aanwezig was werd er prima gevoetbald en al gauw kwamen de eerste kansen. Hessel ondervond nog wat problemen op het gladde veld, en zijn schot ging via de keeper naast het doel. De tweede kans was voor Tristan, maar ook hij zag zijn schot gekeerd door de goede keeper. Na 11 minuten werd de ban gebroken door Hessel. Wederom vanaf rechts kwam hij de 16 in en schoot de bal hard boven de keeper, 0-1.

Zeerobben bleef verzorgd voetballen en achterin hadden Sido, Gijs, Bart en Vincent niet heel veel te doen. Ze oefenden alvast voor de tweede helft en gaven elkaar complimenten over het schoeisel, kapsel en wat dies meer zij. Een corner vanaf de rechterkant werd prachtig door Liam voorgegeven. Niemand dekte Dilaan en met zijn heup maakte hij de 0-2. Precies 10 minuten later kwam de bal voor de voeten van Niec die ook hard uithaalde, maar de keeper pareerde hem wederom. Toch kwam de bal via het lichaam, lat, paal en uiteindelijk wat grassprieten op of over de doellijn. De scheids zag het niet, de grens kon het niet zien, want er stond helemaal niemand in zijn gezichtsveld, maar gelukkig filmde de vader van Vincent, maar Tristan ramde hem alsnog helemaal over de lijn en het was 0-3. Had Tristan dit niet gedaan, dan was dit mogelijk de eerste amateurwedstrijden geworden met een VAR.

En dan de tweede helft… Op de wijze zoals de KNVB dit graag zou zien en met plezier voorop werd er gevoetbald. Justin passeerde zijn tegenstander en zei heel aandoenlijk: ‘sorry’ tegen zijn verbouwereerde tegenstander. Bart speelde zijn directe tegenstander helemaal uit de wedstrijd en zei nog: ‘ik kan er ook niets aan doen, maar toch heel goed geprobeerd’ en toen Nick een mooie pass aan Tristan gaf en laatstgenoemde met een geplaatste schuiver de 0-4 maakte werd de gehele verdediging geprezen voor het proberen om de goal te voorkomen door het volledige JO13-1 team uit Harlingen.

De boys zijn weer helemaal terug en geen enkele kans werd weggegeven, zodat we weer lekker meedoen in de competitie. Top gespeeld en dito gecoacht!!