Voorbeschouwing Broekster Boys –Zeerobben

Verwacht geen cadeautjes in Damwoude

Even goede vrienden, maar zowel Balk als Burgum kregen geen punt cadeau in de afgelopen duels, Broekster Boys won beide keren met 1 – 0 . Dus daarop hoeven de groenwitten ook niet te rekenen. Stiekem geloven ze in Damwoude nog op een nacompetitietoetje. Dat geloof zullen de Harlingers ook mee moeten nemen, maar dan wel geloof in een nacompetitie om lijfsbehoud. Een totaal andere insteek dus.

Waar Zeerobben duidelijk onder maat heeft gepresteerd, geldt voor de tegenstander van zaterdag het tegenovergestelde. Boven ieders verwachting staan ze al met 37 punten op de vijfde plek. Met als basis van dit succes zondermeer de instelling van de mannen plus een uitstekende wisselwerking met trainer Patrick Zwart. Bovendien huisvest bij Broekster Boys voldoende kwaliteit, ervaring en jeugdig elan.

Zeerobben zal alles uit de kast moeten halen om Broekster Boys te verrassen. In het verleden lukte dat nog weleens, maar de tijden zijn veranderd. En bij Zeerobben hebben de vele wisselingen, om verschillende redenen, binnen de selectie ertoe geleid dat er te weinig gelegenheid was om echt goed op elkaar ingespeeld te raken. Toch zagen we afgelopen zaterdag een team, dat voor elkaar wilde werken met als resultaat toch nog een puntje bij de helse deuren weg. We hopen op een vervolg op het duel tegen PKC en dan natuurlijk met name het laatste half uur.