Voetbalkamp 2022

Voetbalkamp Zeerobben

Eindelijk was het dan weer zover, voetbalkamp! Nadat het twee jaar niet door kon gaan mochten we dit jaar gelukkig weer! Na de inschrijving nog een paar weekjes wachten en toen was het eindelijk maandag 2 mei. Thijs was al vroeg uit de veren om alle ballen, dopjes etc. voor ons klaar te zetten. En Nel was in de keuken net klaar met de macaroni. Wat moeten we ook zonder deze mensen! Nogmaals bedankt Thijs & Nel! In het boekje stond 9.15 uur verzamelen maar de meeste kinderen waren er al om 9.00 uur. Kortom iedereen had er zin in! Maar met toch wel wat gespannen koppies was het wachten tot de bus kwam. De groepjes verdeeld, nog even afscheid nemen van de papa’s & mama’s was ondertussen de bus ook al aangekomen. Tijd voor vertrek! 

We waren nog niet op de snelweg en de eerste zakken snoep en chips werden al opengetrokken. En kwam de ontspanning wat terug bij de kinderen. Een uurtje later kwamen we aan op onze bestemming de Harmsdobbe in Bakkeveen. Eerst mochten de meiden een bed uitzoeken, daarna was het tijd voor de jongste jongens en daarna mochten ook de oudere jongens een bed uitzoeken. Nadat iedereen zijn/haar bed had opgemaakt was het tijd voor het hijsen van de vlag en dat gaat natuurlijk onder luid gezang van het Zeerobben lied. Heel Bakkeveen kon horen dat Zeerobben er was. Eenmaal geïnstalleerd was het tijd voor het oriëntatiespel, 13 vragen verstopt in het naastgelegen bos. Dat ze verstopt waren kwamen we wel achter bij terugkomst van de groepjes. Wij hebben maar 6 vragen ingevuld, we kunnen de rest niet vinden! Oeps, haha. Het groepje van Sten belde nog die waren de weg kwijt, gelukkig was Stephanie met haar groepje hem onderweg tegengekomen en konden ze samen weer terug naar de Harmsdobbe. Daarna was het tijd voor het voetvolley toernooi, de partijtjes waren spannend en gingen gelijk op. Maar er kan er maar één de winnaar zijn en dat was het groepje van Jens. 

Na al die inspanningen had iedereen wel zin in de macaroni van Nel. Nadat we even stil waren geweest voor het eten mocht iedereen per groepje langs Richard en Esmé om een heerlijk bordje macaroni. En als toetje nog een bakje vla! Buiten stonden de teiltjes al klaar, per groepje kon iedereen zijn/haar eigen bord afwassen. Maar binnen moet er ook worden schoongemaakt en daar hoort natuurlijk corvee bij. Altijd spannend welk groepje er corvee heeft. Aangezien Lars met zijn groepje het nogal moeilijk had gemaakt met het oriëntatiespel was de keuze dit keer makkelijk gemaakt. Het groepje van Lars mocht ons weer voorzien van schone tafels!

Na het eten was het wachten totdat het donker was voor het bosspel. De groepjes gingen alvast oefenen voor de bonte avond en daarna gingen we nog bingo spelen. Altijd spannend, heb je een goede bingo of valse bingo. Bij valse bingo hoort natuurlijk een liedje zingen. Zo hebben we genoten van heel wat optredens! Toen het eindelijk wat donker werd konden we ons warm aankleden om het bos in te gaan. Ondertussen waren begeleiders Brent (Barcelona), Jens (Zeerobben), Lars (Ajax) en Herwin (Feyenoord) het bos in gegaan om een mooi plekje te zoeken om zich te verstoppen. Deze begeleiders hadden ieder een club, deze moesten de kinderen dan in volgorde gaan zoeken per groepje. De groepjes konden de begeleiders vinden doordat ze dingen riepen wat met de club had te maken. Zo konden ze horen welke richting ze op moesten. Het groepje van Luna was hier super snel mee en kwamen als eerste weer terug. Daarna kwamen al snel de andere groepjes terug. En toen was het bedtijd! En deze voorbeeldige kinderen gingen natuurlijk gelijk slapen…

Na een goede nachtrust was het tijd voor dag 2.

Richard was alweer vroeg aan de gang. Voor iedereen een lekker gekookt eitje en hij had al vers brood gehaald. Vandaag hadden we een drukke dag voor de boeg. Bij het ontbijt werd dan ook al een lunchpakket gemaakt. En daarna was het tijd om de voetbalkleding en schoenen in te pakken en konden we richting VV Bakkeveen. Hier mochten we de hele dag gebruik maken van de accommodatie. Nogmaals bedankt VV Bakkeveen! Op de planning stond eerst de spelmorgen, hier gingen we verschillende spelletjes doen: hooghouden, vak schieten, dribbelen, kaatsen, ingooien, sprinten en penaltybokaal. Ook waren Anne, Ane, Lars en Laurens aangekomen om een dagje te helpen en kijken. Zo zie je maar weer, niemand wil het voetbalkamp missen! Leuk dat jullie er waren heren!

Na de spelmorgen was het tijd om even te lunchen en hadden we daarna een spel op het programma. Vlaggenroof, de kinderen werden in twee groepen verdeeld en was het de bedoeling om de vlag van het andere team te veroveren. Een klein stukje van het voetbalveld liggen de Bakkeveense duinen met een bos eromheen, dit was een perfecte locatie om dit spel te spelen. Hierna was het tijd voor het 4×4 toernooi individueel. Hier speelden we vijf keer in verschillende teams een wedstrijd van 10 min. Na elke wedstrijd gingen we opnieuw loten. Zo zat je elke keer weer met andere jongens/meiden in een team. Er werden leuke en spannende wedstrijdjes gespeeld. Als afsluiter hadden we natuurlijk nog penaltybokaal. Met de spelmorgen stond penaltybokaal al op het programma. Per leeftijdscategorie stonden de jongens/meiden in de finale die de meeste penalty’s hadden gescoord. Voor de meiden waren dit: Alysha, Tess & Jocelyn. Voor de JO11: Sylvan, Riley en Huseyin. Voor de JO12: Maurice, Brody, Jeroen, Wiard en Toine. En voor de JO13: Jaison en Justin. Na een mooie reeks van penalty’s kon er maar 1 winnaar per leeftijdscategorie uitkomen en dat waren: Tess, Sylvan, Wiard & Jaison. Dan willen we nu natuurlijk nog even onze fantastische keeper van deze dag bedanken, Herwin bedankt! 

Na deze mooie dag op het veld van Bakkeveen was het tijd om weer richting de Harmsdobbe te lopen, hier konden we nog even wat voor ons zelf doen en werd ondertussen het eten warm gemaakt door Richard met hulp van Anne en Laurens. De school van Anne had voor ons nasi gemaakt. Ook hiervoor nogmaals bedankt! Als toetje nog een bakje vla! Na het eten is het altijd nog even spannend wie er Corvee hebben en ook dit keer werd het ons weer vrij makkelijk gemaakt. Het is natuurlijk niet handig om je spullen overal rond te laten slingeren. Dus met de gevonden voorwerpen hadden we een mooie groep jongens en ja ook meiden die de corvee voor hun rekening namen. Hierna was er nog even tijd voor de groepjes om te oefenen voor de bonte avond.

Simon van de Harmsdobbe had ondertussen nog aardig wat hout voor het kampvuur neergelegd en aangezien dat maandag al op de planning stond hadden we dit nog tegoed. Onze keeper en tevens hoofd kampvuur had van Simon een klein beetje hulp gekregen waardoor we al snel konden genieten van een mooi kampvuur. Ondertussen werd er druk gezocht naar hout en dat ging zo fanatiek dat ik even twijfelde of ik nou op scoutingkamp was of op voetbalkamp. Leuk om te zien hoe iedereen bezig was om de grootste takken naar het kampvuur te slepen! Deze takken die we mochten pakken lagen al los in het bos. Toen het vuurtje wat was gedoofd was het eindelijk tijd voor de bonte avond. Per groepje mocht iedereen zijn act uitvoeren. De leukste ideeën van iedereen kwamen hierin naar boven. Waar het ene groepje voor een quiz ging, ging de andere los op de kabouterdans. En zong een ander groepje de sterren van de hemel met “ik ga zwemmen” van Mart Hoogkamer. Nadat elk groepje was geweest ging de muziek aan en werd er een groot feest gemaakt! De polonaise werd gelopen en iedereen deed mee. Het was een fantastische afsluiter van de dag! Nog even napraten op bed en toen was het tijd om lekker te gaan slapen…

Toen was het alweer dag 3, de laatste dag.

Uit ervaring weet je dat het voor iedereen lastig is om dag 3 je bed uit te komen, voor de kinderen en begeleiders. Dan zit er maar één manier op om ze allemaal even goed wakker te maken. En dat hebben ze geweten, binnen een paar seconden zaten ze allemaal recht overeind. Altijd handig die deksels van pannen. Nadat iedereen wat was bijgekomen van de schrik was het tijd om aan te kleden en te ontbijten. Na het ontbijt kon iedereen zijn tas inpakken en de slaapzaal schoonmaken. Toen de laatste slaapzakken in hun veel te kleine tasjes werden gepropt konden we richting onze verrassingsactiviteit. We kwamen aan bij outdoor Bakkeveen, hier hadden ze voor ons 2 activiteiten klaar staan. De groep werd door vieren gesplitst en werd er per groepje gestreden voor de winst. De ene groep ging eerst over de hindernisbaan tegen elkaar strijden en de andere groepjes ging lasergamen. Daarna werd er gewisseld. Na deze inspanningen kregen we nog een lekker patatje en gingen we richting de klimtoren. Hier hebben we nog een mooie foto gemaakt. Bij de bakkeveense duinen mocht iedereen nog even wat voor zichzelf doen en toen was het tijd om voor de laatste keer terug te gaan naar de Harmsdobbe. Hier hadden we nog de prijsuitreiking.

De prijswinnaars:

Oriëntatiespel: Groepje van Stephanie & groepje van Sten

Bosspel: groepje van Luna/Rinske

Bonte avond: groepje van Herwin

Voetvolley: groepje van Jens, groepje van Brent, groepje van Lars

Spelmorgen:

-11: Riley, Sylvan, Huseyin

-12: Toine, Brody, Maurice

-13: Vince, Justin, Jaison

M: Jocelyn, Evy, Eline

4 tegen 4:

-11: Sylvan

-12: Milion

-13: Justin

M: Jocelyn, Tess

Penaltybokaal:

-11: Sylvan

-12: Wiard

-13: Jaison

M: Tess

En was er voor Ferron, Bowe en Ralph nog een prijs voor hun goede inzet maar helaas 0 punten met het 4 tegen 4 toernooi! Ook hadden we nog een prijs voor Naud die ondanks zijn blessure er toch gewoon was en helaas niet zo veel spellen mee kon doen maar wel altijd even enthousiast bleef! Grote klasse! De prijsjes voor de groepjes zijn beschikbaar gesteld door de merchandise van Zeerobben! Na de prijsuitreiking was het tijd om weer richting Harlingen te gaan. Moe maar voldaan zat iedereen weer in de bus. We hebben 3 fantastische dagen met elkaar gehad en wat hadden we een mooi weer erbij!

Bij deze wil ik nogmaals de begeleiders bedanken voor hun goede inzet: Richard, Herwin, Stephanie, Sten, Brent, Jens, Luna, Lars en Rinske. Bedankt! Ook nog een keer aandacht voor onze sponsoren want zonder hun hadden we nooit zo’n fantastisch kamp kunnen hebben!

Smeding groenten & fruit

Vriendenclub Zeerobben

Businessclub Zeerobben

Plus Lunenborg

Tot volgend jaar!

 

Namens de organisatie

Esmé Torenbeek