Vliegende start van collectief Zeerobben

Wat zich al aftekende in de laatste wedstrijd tegen LSC , werd in Stiens vertaald in een klinkende overwinning. Werden vorige week in Harlingen de gecreëerde kansen niet benut en ook in de eerste helft in Stiens niet, zo kwamen de groenwitten in de tweede helft op stoom en binnen het kwartier stond de 1 – 3 op het scorebord door een onvervalste hattrick van Durk Ennema.

Zeerobben vergeet te scoren, Stiens doet dat wel

Waren de beide teams in het eerste kwartier aan elkaar gewaagd. Daarna namen de Stienser de regie over. Maar toch waren de eerste grote kansen voor de bezoekers. Patrick Amels stuurde Durk Ennema de diepte in, de keeper van Stiens was net een fractie eerder en kon met de vuist redding brengen. Waar Zeerobben daarna nog een nieuwe mogelijkheid schiep en Ennema opnieuw de doelman op zijn pad vond, reageerde Jay de Vries attent in de rebound, maar ook hij moest zijn meerdere erkennen in de goalie. Namen de Harlingers het initiatief over, was de reactie in de omschakeling van Stiens doeltreffend. Lenn Valkena zocht de verre hoek en liet Nota kansloos. Na 37 minuten toch dus de 1 – 0 . Uit een vrije trap van Brent de Groot was vlak voor rust Valentijn van Laar koppend nog dichtbij de gelijkmaker.

Het kwartiertje van Durk Ennema

Meteen de eerste aanval van de gasten na rust leverde al een kans op. Jay de Vries stuurde de snelle Ennema richting doel. Zoals in de eerste helft was de doelman de baas. Uit de rebound zocht Matts Bruining het doel te hoog. Bruining zorgde wel voor de assist op Durk Ennema. Hij stoorde de opbouw en blokte de bal, die precies in de loop van Durk viel. Met een kapbeweging speelde Durk zijn directe tegenstander uit en schoof de bal beheerst onder de keeper in het doel, na 3 minuten eindelijk succes voor de getergde spits, 1 – 1. Geschrokken zette Stiens druk op de defensie, maar het centrale duo Patrick van der Veen en Valentijn van Laar op bewonderingswaardige wijze op de flanken aangevuld met de sterke spelende wing-backs Max Faber en Joran van Kernebeek, wisten van geen wijken. Als laatste redmiddel stond daar dan ook nog de betrouwbare doelman Theo Nota. Slechts één kans werd Hietkamp nog gegund, maar zijn kopbal ging naast. Voor dat het uur om was kwam Zeerobben op een comfortabele 1 – 3 voorsprong. Spits Durk Ennema speelde al de frustratie van de gemiste kansen van zich af en bekroonde zijn uitstekende optreden met nog twee doelpunten. De 1 – 2 op aangeven van Max Faber in de diepte werd door Durk vakkundig afgerond. Kort hierop de 1 – 3 na een vrije trap van Brent de Groot. Ennema nam de bal in de rug gedekt goed aan en draaide zich vrij en zocht met een schuiver de vrije hoek uit. Hierna speelde Zeerobben een gewonnen wedstrijd en werden er geen kansen meer weggegeven. Aan de andere kant bleven de voorwaartsen gevaarlijk. Kort voor het einde werd het goede spel van Patrick Amels beloond met een gave treffer, 1 – 4 . Na een onderschepping van doelman Nota, die met een strakke pass Amels vrije doortocht verleende en met een harde schuiver liet hij geen twijfel bestaan over de verdiende winst.

Hoopgevende start

Dat in het slot van dit duel een aantal spelers met kramp naar de kant moesten, geeft aan dat het gehele team tot de bodem ging om de drie punten mee te nemen naar Harlingen. Het goede spel tegen LSC kreeg een mooi vervolg in Stiens. Kilometervreter Ane Schaap moest de laatste minuten zich verbijten als spits, mede dankzij de hulp van David van der Pol haalde hij ook het einde van dit enerverende duel. Volgende week thuis tegen Heerenveense Boys maar weer eens zien.

Scoreverloop : 1 – 0 Lenn Valkena ( 37 m.); 1 – 1  Durk Ennema ( 47 m.); 1 – 2 Ennema ( 55 m.); 1 – 3 Ennema ( 57 m.) ; 1 – 4 Patrick Amels ( 89 m.)

Zeerobben : Theo Nota; Max Faer; Patrick van der Veen; Valentijn van Laar; Joran van Kernebeek; Ane Schaap; Patrick Amels; Brent de Groot; Jay de Vries  ( 60 m. Godert Attema ( 80 m.David van der Pol); Durk Ennema ( 82 m. Jordy Torenbeek); Matts Bruining  ( 82 m. Stijn Schakenbosl)

Foto’s: Bert Drent