Allemaal Hosanna bij Meet & Greet Businessclub Zeerobben

Tradities zijn er om te koesteren en in stand te houden. Dat geldt ook voor de jaarlijkse Meet & Greet tussen de leden van de Businessclub van Zeerobben enerzijds en de staf, vrijwilligers en spelers van de A-selectie anderzijds. Elk seizoen treedt één van de leden van de Businessclub op als gastheer en telkens weer blijkt dat voor verrassend leuke wendingen te zorgen.

Na vorig jaar bij Autocentrum Harlingen van de familie Yildiz, was dit jaar de beurt wederom aan een familiebedrijf uit de autobranche. En wat voor een familiebedrijf! Taxi van der Pol, aangestuurd door Bauke Jacob en Alie van der Pol als vertegenwoordigers van een familiebedrijf met tradities, waarvan er in ieder geval één is dat ze al jaren trouwe sponsor zijn van Zeerobben. Tegenwoordig vooral als lid van de Businessclub en dus onderdeel van een groter geheel, maar wel op hun (en hem…) geheel eigen wijze. En dat bleek ook dinsdagavond weer bij de presentatie door Bauke Jacob over hun bedrijf en wat er zoal bij komt kijken om de veelheid en verscheidenheid aan klanten te bedienen zoals Taxi van der Pol dat doet. Met daarbij ook een leuke terugblik op 100 jaar geschiedenis en anekdotes, waarmee Bauke Jacob zijn toehoorders aan zich wist te binden. En dat het tot in de kleinste details nog steeds een familiebedrijf is, bleek ook wel uit de aanwezigheid van de inmiddels 80-jarige moeder Griet die assistentie verleende bij de catering in de vorm van een rijkelijke barbecue, overigens geheel verzorgd door het personeel van Van der Pol. Niks geen catering van buitenaf, wat we zelf kunnen doen, doen we zelf wel! En het was dik voor mekaar. Petje af!

En hoe dicht bij huis je het kunt houden om het gezellig te maken, bleek wel toen plotseling de muziekvereniging Hosanna, achterburen van Van der Pol, ten tonele verscheen. Het was hun repetitieavond en als je dan toch moet oefenen, dan meteen maar de ca. 70 deelnemers aan de Meet & Greet van Zeerobben verrassen en vermaken. En zo geschiedde, een hele leuke onderbreking van een toch al topavond.

Zakelijk gezien was het ook al Hosanna voor Zeerobben, want met de nieuwkomers Dirk Alkema (Bouwvisie Friesland, kunststof kozijnen), Ronald van der Molen (Effectus HR, werving, selectie, recruitment), Melle Hamstra (Harbour Gym, fitness, personal training) en Jan Bijlsma (Bijlsma Hercules landbouwmachines, Franeker) breidde het aantal leden van het succesvolle businessnetwerk van de Businessclub Zeerobben zich uit tot boven de 55 leden en komt het magische streefgetal van 60 leden in zicht.

En zoals het hoort bij een meet & greet konden de aanwezigen natuurlijk kennismaken met de spelers van de A-selectie, voorgesteld door assistent trainer Drewes Janssen en kennisnemen van de ambities en plannen van hoofdtrainer Henk Konings. En zoals inmiddels ook al gebruikelijk vanuit de hoek van de staf rond de A-selecties een eerste sneak preview op het winterse trainingskamp in januari 2024 door Wiebe Attema.

Kortom, een geslaagde avond met een mix van tradities en verassingen, maar alles letterlijke figuurlijk in een Hosanna stemming. Het seizoen 2023/2024 kan nu echt beginnen. En of dat ook Hosanna gaat worden moet worden afgewacht, want garanties op succes zijn er in de sport vrijwel nooit. Het moet met veel passie en inzet afgedwongen worden, ongeveer zoals de familie Van der Pol dat al ruim 100 jaar doet!