Verslag Zeerobben 3 – Leeuwarden Zwaluwen 3

Zeerobben 3 – Leeuwarden Zwaluwen 3   Uitslag 1-5

Afgelopen zaterdag mochten wij aantreden tegen Leeuwarden Zwaluwen 3. Na het goede resultaat vorige week tegen WPB, hadden wij ook vertrouwen in een goede afloop deze wedstrijd. Hoe dit afliep lees je straks.

Na de wedstrijd tegen WPB hadden waren er spelers die persoonlijke ongemakken hadden opgelopen. Tijdens een duel, raakte Jens opnieuw geblesseerd aan zijn schouder. Dit was de 2de keer in een paar maanden tijd. Hopelijk valt het allemaal mee en is Jens snel weer te bewonderen op het veld. Nota gleed uit over een blaadje op het veld en raakte hierdoor ook in de lappenmand. Wat ook benoemen waardig is, is dat wij de laatste tijd op donderdagavond met meer dan 16 spelers trainen. Een mooie grote groep waarbij er fanatiek getraind wordt. De dinsdagavond training hebben wij afgeschaft. Vaak moeten mensen eerst 5 dagen bijkomen na de wedstrijd van zaterdag.

De wedstrijd tegen Leeuwarden Zwaluwen begonnen de volgende spelers. Tommie op goal, Pake, Just in Cees, Zuurmond en Viking in de verdediging. Middenveld bestond uit Gijs, Maguire, Lau en Harmen Jr. Voorin begonnen Opa en Stijn. Op het bankje zaten, Steffen, Amels, seun van Roland en Milan.

Net zoals vorige week begonnen wij de wedstrijd goed, lieten wij Zwaluwen aan de bal en gaven wij bijna geen kansen weg. Totdat de Pake de bal met buitenkant voet terug wou spelen naar Tommie, Pake had waarschijnlijk nog snel een “Jongkjuh” genomen toen ie vanuit Harlinga naar het sportveld kwam, want hij raakte de bal helemaal verkeerd en hierdoor kon de spits één op één op Tommie de bal langs hem schieten. Het spelbeeld hierna bleef het zelfde. Leeuwarden Zwaluwen aan de bal en wij loeren op de counter. Totdat een speler van Zwaluwen een kortsluiting kreeg en vanuit een onschuldig duel een speler van ons een vuistslag en een andere een karate trap gaf. De hele wedstrijd was hier niet na en was tot dit moment en daarna ook een uiterst sportieve wedstrijd.

Ondanks dat Zwaluwen met 10 man speelde bleven ze goed voetballen en probeerde ze de gaten te zoeken in onze verdediging. Wij probeerden na fouten van hen gebruik te maken van de snelheid die wij voorin en aan de flanken hadden staan. Zo kwam Lau vrij voor de goal, alleen had ie het vizier net niet scherp en kreeg Opa de grootste kans. Ook deze bal ging er niet in.

Tijdens de rust moesten wij toch een aantal wijzigingen doorvoeren. De rit van Harlinga naar de Robbenplaat wat toch wat teveel van het goede en kwam Amels in de plek voor hem. Onze Viking werd ook in de rust gewisseld, hierdoor kwam Harmen Jr op de back positie en kwam de seun van Roland op het middenveld te spelen en bleven de overige spelers staan.

Na rust probeerde Zeerobben druk te zetten en werd de verdediging onder leiding van Zuurmond en Just in Cees nog niet op de proef gesteld. We werden gevaarlijk door aanvoer vanuit onze rechtsback Amels en kwam Gijs een aantal keer goed door over de flanken. Lau en Maguire bewaakte het middenveld. Nadat wij steeds in de aanval waren kwam Zwaluwen goed door en lag ineens de 0-2 in het netje. Na deze doelpunt begon Zeerobben steeds meer te drukken alleen was de eindpass net te scherp of werd er verkeerde keuze gemaakt voor de goal. Toch vond Stijn het netje en voelde wij dat er meer in zat. We drukten Zwaluwen steeds verder terug, zonder echte kansen. En nu komt misschien wel het kantelpunt in de wedstrijd, Just in Cees moet geblesseerd het veld verlaten, hierdoor kwam Opa naast Zuurmond te spelen en kwam Steffen in de spits te staan. Voor de wisseling stond de verdediging goed, maar viel na de wissel beetje bij beetje uit elkaar. Uit een counter werd de bal die gespeeld op de veel snellere speler van Zwaluwen en kon Opa ondanks zijn verwoede poging de bal niet afpakken en lag de 3 goal van Zwaluwen in het netje.

Na de derde goal zakte de moed in de schoenen bij Zeerobben. Spelers gingen uit positie lopen, kwamen de afspraken niet na en gingen op elkaar zeuren. Op deze manier ga je en tegen Zwaluwen ook tegen jezelf voetballen. De 1-4 en 1-5 viel dan ook snel achter elkaar. Dit was dan ook de eindstand van de wedstrijd.

Aankomende zaterdag een nieuwe ronde met nieuwe kansen. Dan spelen wij uit tegen LAC Frisia 2 om 12:30. Dan gaan wij opnieuw strijden voor punten!

Opa