Verslag  Wintertoernooi Zeerobben 2024 (in een notendop)

Twee keer eerder werd een Wintertoernooi gehouden. Door o.a de Corona-periode kwam er jammer genoeg geen vervolg. Maar het succes van toen was niet vergeten en dus moest er eigenlijk wel weer iets dergelijks worden georganiseerd. Wie zouden dit vorm moeten geven,oftewel handen en voeten.

In november 2023 kwam een commissie, bestaande uit Gerrit Riem, Ane Schaap,Anne van der Tuin en ondergetekende bij elkaar. Ideeen uitgewisseld en belangrijk: een positieve instelling bij de leden.

Een taakverdeling  was snel geregeld, dus de bal kon gaan rollen…….

Afspraak was om de cat. JO 11-1 t/m JO 17-1 en MO 15/17 uit te nodigen.

Het aanschrijven van verenigingen kon beginnen.Na een stroeve start kwamen de eerste aanmeldingen binnen. Bij sommige categorieen ontstond zelfs een reservelijst, bij de MO groep ging het iets moeizamer.

De nodige scheidsrechters moesten ook worden geregeld, wat uiteindelijk aardig lukte. Afzeggingen door ziekte , dat was gewoon overmacht. Netjes opgelost door spontane hulp en onderlinge afspraken. Zo kwam ook Laurens in beeld.

Het team werd voor het toernooi nog aangevuld met Esther en Richard de Bruin , resp. gastvrouw en technische zaken/boxbeheer, verder Klaas Boonstra (hand –en spandiensten)

Ane was afwezig vanwege een trainingskamp in Portugal, ook niet verkeerd.

Natuurlijk ook ruggespraak gehad met de kantine,als onmisbare schakel.  Afspraken wat we van elkaar mochten verwachten. Al met al, het was goed geregeld.

Goeroe Gerrit had alles tot in de puntjes op papier gezet, verder denkwerk was dus niet nodig…..

De wedstrijddag is goed verlopen, vlot verloop van wedstrijdjes, met een uitloop wat geen naam mag hebben. Het niveau van de wedstrijdjes varieerde soms, maar zeker niet minder spannend.

Mooi om ploegen als Hoogeveen,Urk , Lycurgus te zien voetballen tegen hun Friese tegenstanders.

De publieke belangstelling  was redelijk tot goed te noemen voor zo’n dag ,de kantine zat bij vlagen gezellig vol. Ook de ” hamburgermannen “ deden goede zaken op het terras met hun broodjes hamburger en/of snert. Ja, Gerrit Bos had het prima voor elkaar.

EHBO: zichtbaar aanwezig, gelukkig weinig aktie. Zeerob Niek Helvrich had na een ongelukkige botsing een knie-kwetsuur. Na onderzoek bij de huisartsenpost Sneek kwam hij gelukkig later weer op het terrein. Maar wel op krukken, gelukkig geen breuk. Beterschap Niek.

De prijsuitreikingen werden in de kantine door Anne gedaan, prijzen varierend van bekertjes en ballen. Alles in een gemoedelijke sfeer.

Mooi natuurlijk om daarna zelfs  via de mail komplimenten te krijgen over de organisatie en ons complex,o.a. van sv Lycurgus en Urk. Een prachtig affiche en reclame  voor Zeerobben.

En dat de laatste wedstrijdjes bij kunstlicht  werden gespeeld had ook wel wat.

Niet onvermeld mag blijven: grote dank aan de financiele bijdrage van de Businessclub

Zo terugkijkend kun je zeggen: voor herhaling vatbaar

Frans L.