Vanzelfsprekend

Het is woensdag einde van de middag. Overal waar ik kijk rennen lachende kinderen met een bal aan de voet. Een geweldig gezicht. Daarnaast zie ik onze trainers in actie. Wat een bevlogenheid….Mooi om ze in actie te zien. Het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend dat die trainers er staan, maar dat is het natuurlijk niet… Onze waardering voor deze trainers is groot.

“Dit is een goed stel hoor”, zei Evert ten Napel in 1988. Deze wereldberoemde uitspraak in Nederland is ook van toepassing op dit stel. Het zijn de mannen van onze JO11-6 met op de voorgrond hun twee trainers. Het prachtige beeld van Frans Bode heeft de uitstraling van een professionele fotoshoot, maar is in werkelijk een gewone donderdag training. Nou gewoon? Sinds de start van de trainers Paolo Missaglia en Jens van Sluis is geen training meer gewoon….  Vorige week kon ik een deel van de training van Paolo en Jens vanaf een afstandje eens wat beter bekijken. Een professionele warming up, passen en trappen, afronden, je ziet hun jongens zichtbaar beter worden gedurende het seizoen. De sfeer is goed, de opkomst is top.

Paolo en Jens zijn jonge startende trainers. Geweldig om te zien hoe serieus ze hiermee bezig zijn. Daar kunnen veel leeftijdsgenoten van die twee een voorbeeld aan nemen. Niet wachten tot je een keer wordt gevraagd, maar gewoon zelf aanmelden in het begin van het seizoen. Zo hoort het mannen. Fantastisch hoe jullie het doen!

Onze complimenten!