Topper spannend tot het laatste fluitsignaal

Waar Zeerobben tot vlak voor het einde nog met 2 – 0 voorstond, daar zette SWZ binnen 2 minuten een streep door de rekening. Beide teams moesten zich tevreden stellen met een punt. De wegens afgelasting niet spelende achtervolgers wreven zich tevreden in de handen. Zeerobben had in deze zes punten wedstrijd een flink gaat kunnen slaan. Door deze uitslag blijft het in de kop van de competitie super spannend.

In balans wel  kansen voor de Snekers

Het eerste gevaar kwam van de Snekers in kansrijke positie naast geschoten. Vijf minuten later was de kans nog groter voor de gasten. Uit een voorzet van links kopte Kevin Huitema in vrije positie net naast. Zeerobben kwam dus in het begin van de wedstrijd goed weg. Naar mate de eerste helft vorderde herpakten de groenwitten zich. Er deden zich in de zestien van SWZ wat kansjes voor, Godert Attema schot geblokt, David naast geknald. Een foutje in de defensie bood aan Steffen Haytema vrije doortocht, Theo Nota voorkwam een achterstand. De eerste helft bleef in evenwicht, de grootste kansen waren voor de bezoekers.

Bliksemstart niet voldoende voor de eindoverwinning

De tweede helft was koud begonnen of Zeerobben nam het initiatief en dat resulteerde na twee minuten al in een 1 – 0 voorsprong. Matts Bruining zette voor en Godert Attema kon nog net met de punt van de schoen de bal langs doelman Niels Kuperus in de hoek prikken. Kort hierop op aangeven van Attema wist David van der Pol de vrije hoek te vinden en daarmee 2 – 0 te laten aantekenen. De scheidsrechter Bryan Huizinga “overrulede” de grensrechter van SWZ, die voor buitenspel vlagde, en wees gedecideerd naar de middenstip. Een comfortabele voorsprong al na vijf minuten na de thee. Na een uur spelen had David van der Pol beter letterlijk zijn hoofd moeten gebruiken op een gave voorzet van Wesley Tankink. Kort hierop kwamen de Harlingers goed weg. Hectische taferelen met als resultaat slechts een corner.. Met nog een kwartier te spelen stuurde Joran van Kernebeek  David de diepte in, hij passeerde weliswaar de keeper maar kwam met zijn passen  niet goed uit. Sneek WZ zette alles op alles om toch met een resultaat af te reizen. Maar in de omschakeling bleef de thuisploeg gevaarlijk. Jay de Vries in combinatie met David van der Pol leverde een grote kans op voor Jay, helaas zijn inzet werd geblokt, kans op 3 – 0  verkeken. Ja, en dan aan de andere kant  een corner, ingekopt door Huitema, Nota wist nog redding te brengen maar in de rebound prikte Roelof Strikwerda de aansluitingstreffer , 2 – 1 binnen. Nog geen twee minuten later uit een voorzet van rechts kopte de geheel vrijstaande Robin Semplonius de gelijkmaker binnen, 2 – 2 en nog een kleine 10 minuten te spelen. De wedstrijd kon nog alle kanten op. Zeerobben probeerde alsnog de drie punten binnen te slepen, maar de counters van de bezoekers waren levensgevaarlijk. Het eindsignaal, van “the man of the match” referee Huizinga, werd door beide teams met gemengde gevoelens begroet.

Een boeiend duel op een voor de tweede klasse hoogstaand niveau

Over de gehele wedstrijd gezien was een puntendeling  met 2 – 2 een terecht einduitslag. Zowel  Zeerobben , toch 2 – 0 voor, als SWZ ook grote kansen gemist, bleken achteraf tevreden met een puntje. Het onderlinge verschil blijft drie punten. Volgende week op bezoek bij “runner-up” Leovardia.

Scoreverloop :  1 – 0  Godert Attema ( 47 m.);  2 – 0 David van der Pol ( 49 m.); 2 – 1 Roelof Strikwerda  ( 81 m.) ; 2 – 2 Robin Semplonius ( 83 m.)

Zeerobben : Theo Nota; Max Faber; Jordy Torenbeek; Brent de Groot; Joran van  Kernebeek; Ane Schaap; Patrick van der  Veen; Wesley Tankink; Matts Bruining ( 83 m. Patrick Amels);  David van der Pol; Godert Attema ( 74 m. Jay de Vries)