Selectienieuws ‘24/’25 – Thom Faber komt naar Zeerobben!

De Technische Commissie (TC) van Zeerobben is al enige tijd druk bezig met de samenstelling van de A-selectie voor het seizoen 2024/2025. Dat er daarbij het een en ander gaat veranderen staat wel vast, al was het alleen al vanwege het doorstromen naar de senioren van maar liefst 9 jeugdspelers.

Maar dit overzicht van de stand van zaken begint met de aankondiging van de komst van Thom Faber (18 jr) van sc Heerenveen O21 naar Zeerobben. Thom is de jongere broer van onze rechtsback Max Faber en met de komst van Thom slaat Zeerobben in zekere zin twee vliegen in één klap. Max en Thom wilden graag met elkaar in één team uitkomen en stonden voor de keuze wat dan de beste plek zou zijn om die wens in vervulling te laten gaan. Het spreekt voor zich dat Zeerobben blij is met hun keuze, omdat het ook aangeeft dat Max het bij Zeerobben reuze naar zijn zin heeft en verwacht dat voor Thom hetzelfde zal gaan gelden.
Thom komt oorspronkelijk van LAC Frisia, speelde in 2016/2017 één seizoen voor sc Cambuur en maakte daarna de overstap naar de jeugdopleiding van sc Heerenveen, waarvoor hij nu 4 seizoenen gespeeld heeft en als 18-jarige dit seizoen dus uitkomt voor Heerenveen O21.
Thom is vleugelaanvaller en is voor Zeerobben dan ook de ideale man om de vertrekkende Matts Bruining op te volgen. Matts heeft namelijk aangegeven te stoppen met voetballen vanwege studie en privé redenen. Hetzelfde geldt overigens ook voor keeper Sem Bonte die we volgend seizoen helaas dus niet meer terug zullen zien bij Zeerobben.
Een tegenslag is ook het vertrek van Joran van Kernebeek. Hij heeft zich dit seizoen laten zien als een betrouwbare basisspeler op de linksbackpositie die nog veel potentie heeft om door te groeien. Misschien dat hij ooit ook weer voor Zeerobben komt spelen, maar voor nu gaat zijn studie in Groningen de voorkeur krijgen en de daarmee gepaard gaande reistijd vormt een te grote belasting voor Joran. Jammer voor ons, maar een te respecteren keuze. Ook Connor heeft aangegeven om te stoppen bij Zeerobben en oriënteert zich welke volgende stap hij gaat maken in zijn sportieve carrière. Daarnaast heeft ook Dylan Drent te kennen gegeven om te stoppen, hij wil zich volledig richten op het kaatsen. Tot slot Jordy Torenbeek. Ook hij gaat zijn maatschappelijke carrière meer voorrang verlenen en stopt met voetballen op dit niveau. Voor Zeerobben zal het een vreemde gewaarwording zijn en een hele aderlating dat we de rust en routine van Jordy centraal in de defensie moeten gaan missen alsmede de aanvallende kwaliteiten van Dylan. Jordy en Dylan waren jarenlang vaste waarden bij Zeerobben. Het zou ons niet verbazen dat het afscheid nog wel met enig ceremonieel gepaard zal gaan. Jordy en Dylan zouden het verdienen.

Het overgrote deel van de selectie heeft al bevestigd dat ze ook volgend seizoen weer voor Zeerobben spelen, dus dat is mooi nieuws. Dat geldt voor de navolgende spelers:

 • Patrick Amels;
 • Ane Schaap;
 • Godert Attema;
 • Brent de Groot;
 • David van der Pol;
 • Durk Ennema;
 • Max Faber;
 • Jay de Vries;
 • Patrick van der Veen;
 • Wesley Tankink;
 • Valentijn van Laar;
 • Theo Nota.

De groep jeugdspelers welke de overstap maken naar de senioren zijn de volgende:
Quinten Warmerdam
Tomas Zeilmaker
Sten Goïnga
Mees Nagel
Jasper de Groot
Storm Seinen
Mark Alberda
Rejan Aziz
Finn de Graaf

Op korte termijn zullen met de deze jongens gesprekken plaatsvinden wat de volgende stap is na de jeugdopleiding, die ze bij Zeerobben hebben genoten. Het zijn bijna allemaal jeugdspelers die al met enige regelmaat meetrainen en soms zelf spelen bij de senioren en waarvan Zeerobben hoge verwachtingen heeft. En uiteraard de vurige wens dat deze jongens in staat zullen zijn een basisplek in de hoofmacht kunnen afdwingen.

Ter afronding van deze tussenstand voor wat betreft de samenstelling van de selectie nog de mededelingen dat de TC ons heeft laten weten nog op enkele fronten in gesprek te zijn met potentiële nieuwe spelers, maar dat daarover thans nog geen mededelingen gedaan kunnen worden. Zodra er meer nieuws is publiceren we dat uiteraard.