In een levendige wedstrijd is Durk Ennema spekkoper

Waar topscoorder Davey Lohman  via een strafschop genoegen moest nemen met één doelpunt, daar prikte de topscoorder bij Zeerobben Durk Ennema er twee binnen. Daarmee is dit duel wat doelpunten betreft beschreven. Over de gehele wedstrijd gezien was een gelijkspel ook acceptabel geweest. Het spel golfde in de eerste helft op en neer, met weinig uitgespeelde kansen. Na rust gingen de gasten op zoek naar de gelijkmaker en kregen die ook, maar dat was niet genoeg.

Gelijkwaardig met veel inzet

Over de eerste helft valt eigenlijk weinig te vertellen. Beide partijen waren aan elkaar gewaagd. Er werd geprobeerd van achteruit op te bouwen. Maar beide teams hadden de opdracht gekregen er boven op te zitten en de tegenstander niet in hun spel te laten komen. Dat resulteerde met regelmaat in de lange bal. Voor beide doelen deden zich wel wat mogelijkheden voor, maar echt gevaarlijk waren deze aanvallen niet. Na ruim een half uur spelen kwam dan toch de 1 – 0 uit het niets tot stand. Stijn Schakenbos , een dijk van een wedstrijd, zette vanaf rechts voor. David van der Pol toucheerde de bal met het hoofd en daarna viel de bal vol op de pantoffel van Durk Ennema .  Zonder na te denken snoeihard in de bovenhoek. Kort hierop had Jay de Vries  de 2 – 0 op de schoen na een voorzet vanaf links van Durk, over. Bolsward stelde hier weinig tegenover en dus was dit ook de ruststand.

Strijd en drie punten

Meteen na de thee stelde Patrick Amels, weer ouderwets op dreef, Ennema opnieuw in de gelegenheid om koppend de marge te vergroten. Keeper Schreuder stond goed opgesteld. De wil van Bolsward om te scoren zorgde voor enige druk op de defensie van de thuisploeg. En met resultaat. Stijn Schakenbos moest met een sliding de weg blokkeren voor Mounir Bou-Asra. De goed leidende scheidsrechter Klaas Krijgsheld legde terecht de bal op de stip. Dit buitenkansje verzilverde Davey Lohman onberispelijk, 1 – 1 overeenkomstig het beeld van de wedstrijd. Brutaal zochten de Bolserters opnieuw de aanval op zoek naar de drie punten. Een kopbal van aanvoerder Özgür Akkus werd door Nota uit de hoek geplukt. Zeerobben bleef rustig de bal in bezit houden en indien mogelijk een snelle omschakeling. In de 73e minuut veroverde Amels de bal in de middencirkel en maakte snelheid over de as van het veld. Alsof het op de training ( volgens zeggen van assistent-trainer Janssen )zo was geoefend, maakte Ennema ruimte voor de beslissende pas op maat van Amels. Met een echte spitsengoal  vrij voor de keeper zette hij Zeerobben weer op voorsprong, 2 – 1. Bolsward zette nu alles op de aanval om toch nog de misschien wel terechte gelijkmaker af te dwingen. Het verdedigingsblok van Ane Schaap en Valentijn van Laar wist van geen wijken en gaf dan ook geen kans weg. Ook de wing-backs Joran van Kernebeek en Stijn Schakenbos gaven geen krimp tegen de toch wel bewegelijke aanval van de bezoekers.  In de omschakeling deden er voor de Harlingers nog wat kansen voor. Dylan Drent door Wesley Tankink de diepte in gestuurd produceerde een hard diagonaal schot, met de voet nog gered door Schreuder. En vlak voor tijd leek Jay de Vries zijn verdiende doelpuntje mee te pikken, maar Schreuder werkte niet mee. Dus bleef het enigszins met geluk 2 – 1.

Koploper Heerenveense Boys komt weer in zicht.

Zeerobben was wel toe aan een overwinning, al moest deze bij de helsdeuren weggehaald worden. De gevaarlijkste schutter Davey Lohman van de gasten zat dus in de tang bij de sterk spelende verdediging van de gastheren. Daarmee was de angel uit de aanval van de tegenstander gehaald. Een overwinning van een volwassen optredend Zeerobben. Volgende week wacht Sint Annaparochie, in Harlingen pikte de rode lantaarndrager een puntje mee. Zeerobben pas op je tellen.

Scoreverloop : 1 – 0 Durk Ennema ( 37 m. ); 1– 1 Davey Lohman ( 54 m. penalty); 2 – 1 Ennema ( 72 m. )

Zeerobben : Theo Nota; Joran van Kernebeek; Ane Schaap; Valentijn van Laar; Patrick Amels; David van der Pol; Jay de Vries; Stijn Schakenbos; Wesley Tankink ( 82 m. Jordy Torenbeek); Patrick van der Veen; Durk Ennema  (82 m. Dylan Drent)

Foto’s: Bert Drent